Το Μεξικό ανοιχτή αγορά εισαγωγής χοιρινού κρέατος

20 June 2022

Το Μεξικό ανοιχτή αγορά εισαγωγής χοιρινού κρέατος

Related Articles

Οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος τον Απρίλιο στις ΗΠΑ ήταν 212.876 τόνοι, μείωση 21% από πέρσι, οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος μειώθηκαν 20% από ένα χρόνο πριν σε 842.804 τόνους, αποτιμώνται στα 2,31 δισεκατομμύρια δολάρια (κάτω από 18%).

Η ξαφνική μείωση ζήτησης της Κίνας εισαγόμενου χοιρινού κρέατος είναι αυτή που επηρεάζει σημαντικά τα ετήσια αποτελέσματα για τις αμερικανικές εξαγωγές. Βεβαίως, η πανδημία ήταν ένας ακόμα παράγοντας που δημιούργησε πρόβλημα στην αγορά χονδρικής και στον τομέα της επεξεργασίας κρέατος. Στέλεχος της Ομοσπονδίας Εξαγωγών Κρέατος των ΗΠΑ αναφέρει: «Αναμένουμε ότι οι εξαγωγές προς την Κίνα θα ανακτήσουν κάποια δυναμική το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έχοντας βελτίωση με τα σημερινά δεδομένα. Εν τω μεταξύ, οι αποστολές στο Μεξικό παραμένουν σε ρυθμό-ρεκόρ και οι εξαγωγές προς την Ιαπωνία και αρκετές αγορές της Λατινικής Αμερικής αυξήθηκαν τον Απρίλιο».

Η ζήτηση του Μεξικού για αμερικανικό χοιρινό συνεχίζει να βασίζεται στην περσινή αυξημένη επίδοση. Οι εξαγωγές του Απριλίου ανήλθαν σε 73.711 τόνους, αύξηση 9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αν και η αξία μειώθηκε 2% στα 139,7 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι τον Απρίλιο, οι εξαγωγές στο Μεξικό αυξήθηκαν κατά 25% στους 317.085 τόνους.

Το Μεξικό ανέστειλε πρόσφατα τους εισαγωγικούς δασμούς για τις περικοπές του χοιρινού κρέατος, οι οποίοι θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερα προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ε.Ε. κατέχει, επί του παρόντος, μερίδιο αγοράς περίπου 2% στο Μεξικό, αν και σημαντικό ποσοστό των εξαγωγών της είναι μεταποιημένα προϊόντα και κρέας ποικιλίας, τα οποία εξακολουθούν να υπόκεινται σε συνήθεις δασμούς. Το καναδικό και χιλιανό χοιρινό κρέας εισέρχονται ήδη στο Μεξικό αφορολόγητα, βάσει των υφιστάμενων εμπορικών συμφωνιών και το βραζιλιάνικο χοιρινό κρέας δεν είναι επιλέξιμο για εξαγωγή στο Μεξικό.

Μετά την επιβράδυνση τον Μάρτιο, οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος στην Ιαπωνία αυξήθηκαν. Ο όγκος των εξαγωγών έφτασε τους 34.682 τόνους, δηλαδή αύξηση 5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ωστόσο, παρά τις μεγάλες υλικοτεχνικές προκλήσεις, οι εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο-Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 2% και έφτασαν τους 73.052 τόνους. Οι εισαγωγές από τον Καναδά, τον κύριο ανταγωνιστή στην αγορά χοιρινού κρέατος της Ιαπωνίας, μειώθηκαν 3% σε λίγο πάνω από 68.000 τόνους.

Οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος στη Δομινικανή Δημοκρατία είχαν ήδη αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική πριν από την επιβεβαίωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ASF) τον Ιούλιο του 2021. Οι εξαγωγές του Απριλίου ανήλθαν στο ρεκόρ των 8.966 τόνων, σημειώνοντας αύξηση 94% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ (Μάρτιος 2022) κατά 27%.  Οι αποστολές, επίσης, προς τις Μπαχάμες και την Καραϊβική αυξήθηκαν κατά 21% σε όγκο (32.933 τόνοι) και 27% σε αξία (86 εκατομμύρια δολάρια).

Πηγή: euromeatnews.com

20 June 2022
Banner
Banner