Τι συζητήθηκε στο Δ.Σ. της ΠΟΚΚ που συνεδρίασε στη Λάρισα

14 February 2024

Τι συζητήθηκε στο Δ.Σ. της ΠΟΚΚ που συνεδρίασε στη Λάρισα

Η συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ, πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο της Λάρισας την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 σε συνεργασία με την Συντεχνία Κρεοπωλών της ομώνυμης πόλης.

Το έναυσμα των εργασιών της συνεδρίασης δόθηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, ο οποίος έθεσε τους προβληματισμούς του για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των κρεοπωλών. Έτσι, μέσα από ανταλλαγή απόψεων κι ενός εποικοδομητικού διαλόγου ελήφθησαν αποφάσεις επ΄ αυτών.

Χαρακτηριστικά:

  1. Έγινε εκτενής ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της ΠΟΚΚ και παρουσιάστηκαν διεξοδικά οι τρόποι με τους οποίους η Ομοσπονδία θα ενισχύσει τα αποθέματά της για την τρέχουσα διαχειριστική περίοδο.
  2. Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα οφέλη που προκύπτουν από τη δημιουργία της νέας Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του Κρέατος και της Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ), που δημιουργήθηκε από τη συνδρομή των κτηνοτρόφων, των βιομηχανικών σφαγείων, της βιομηχανίας κρέατος και την ΠΟΚΚ, και έχουν ως γνώμονα την προάσπιση του συμφέροντος του καταναλωτή βάζοντας στην άκρη τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες.
  3. Ενημερώθηκε το 25μελές για την πιθανότητα συνάντησης με τον ΕΦΕΤ προκειμένου εξετασθεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης κατάψυξης στα κρεοπωλεία για τα κρέατα που πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης κι αυτό επειδή υπάρχει ανάλογη απόφαση στην Πορτογαλία όπου παρέχεται αυτή η δυνατότητα με την προϋπόθεση πως τα εν λόγω τρόφιμα θα προορίζονται για κοινωφελείς σκοπούς. Τούτο θα αναβαθμίσει την προσωπικότητα του κρεοπώλη αναδεικνύοντάς τον κοινωνικά στη θέση που του αρμόζει.  
  4. Συζητήθηκε το μείζον θέμα της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που απασχολεί τον επαγγελματία κρεοπώλη και αποφασίστηκε η στροφή σε παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να εξασφαλιστεί μειωμένη τιμή για τα μέλη της Ομοσπονδίας Πανελλαδικά.
  5. Έγινε λόγος για τη δυνατότητα εκτύπωσης υλικού που θα προωθεί τον επαγγελματία κρεοπώλη, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας, με αφορμή την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Αποφασίστηκε η έγκαιρη υποβολή προτάσεων από τα κατά τόπους σωματεία ώστε άμεσα να εξετασθεί αν είναι δυνατή η υλοποίησή της.

Με τη λήξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας, όπου με την παρουσία τους τίμησαν ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Σακελλαρόπουλος, πρόεδρος της τοπικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Αχιλλέας Κέλλας, ο Θωμάς Παπανικολάου, προϊστάμενος και ελεγκτής ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η Αναστασία Στάμου, κτηνίατρος και προϊσταμένη Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος, ο Βασίλης Παρίσης, κτηνίατρος και καθηγητής Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος, ο Γιώργος Γεωργούδης, τεχνικός σύμβουλος & αντιπρόσωπος της ΕΔΟΤΟΚΚ και τέλος η νομική σύμβουλος της ΠΟΚΚ Αικατερίνη Ποντίκατζη.

Το φλουρί έτυχε στο κομμάτι της Διαλεχτής Παυλάκη, η οποία παρέλαβε μια τηλεφωνική συσκευή προσφορά του Θωμά Καρδάκου αντιπροσώπου της NOVA και χορηγού της εκδήλωσης με τη ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΕ.

Δείτε στο σχετικό βίντεο τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΚΚ, Σάββα Κεσίδη, στο larissanet:

14 February 2024
Banner
Banner