Τι μαγειρεύει η Πολωνία; στο Meat News που κυκλοφορεί

10 October 2014

Αυξημένο ενδιαφέρον για εξαγωγές στην Ελλάδα εμφανίζουν τα πολωνικά σφαγεία. Ήδη το 2013 με βάση τα στατιστικά στοιχεία η Πολωνία έστειλε στην Ελλάδα 33% περισσότερο βόειο κρέας σε σχέση με το 2012. Το Meat News μίλησε με εκπροσώπους πολωνικών επιχειρήσεων και καταγράφει την εικόνα της 6ης μεγαλύτερης παραγωγού κρέατος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πολωνικό κρέας ανακατεύει την ευρωπαϊκή τράπουλα, αν και δεν απειλεί άμεσα τους παραδοσιακούς προμηθευτές κρέατος της χώρας μας. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η Πολωνία κατέχει την 5η θέση στην κατάταξη των προμηθευτών της χώρας μας σε νωπό βόειο κρέας και την 2η θέση στο κατεψυγμένο βόειο, ενώ σημαντικές είναι και οι ποσότητες των πουλερικών που εισάγονται από την Πολωνία στην Ελλάδα.
Στο τεύχος Οκτωβρίου του Meat News δημοσιεύεται ακόμα ένα θέμα για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία συσκευασίας κρέατος. Σήμερα πλέον, η συσκευασία δεν στοχεύει απλώς στην προστασία του προϊόντος, αλλά πολύ περισσότερο (και μέσω αυτής) στην αύξηση της διάρκειας ζωής του στο ράφι.
Ανάμεσα στην ύλη του περιοδικού υπάρχουν διεθνείς ειδήσεις για τον τομέα του κρέατος, αρθρογραφία για το νέο κυρωτικό νόμο που αφορά τις επιχειρήσεις τροφίμων, ρεπορτάζ από τον κλάδο του κρέατος. Ενδιαφέρον σημειώνει και ο διαγωνισμός βιτρίνας που διοργανώνει το περιοδικό, προβάλλοντας κάθε μήνα τις καλύτερες βιτρίνες κρεοπωλείων.
Κι ακόμα στις σελίδες του περιοδικού υπάρχουν πληροφορίες για επιχειρηματικά νέα, νέα προϊόντα, σταθερή στήλη για το επαγγελματικό αυτοκίνητο και έναν πλούσιο εμπορικό κατάλογο επιχειρήσεων.

Δείτε τα περιεχόμενα του τεύχους εδώ

Meat News 20

10 October 2014
Banner