Τι λέει η ΠΟΚΚ για το σύστημα “Άρτεμις”

12 December 2014

Θετική είναι η θέση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών ως προς την εφαρμογή του συστήματος "Άρτεμις", αφού όπως τονίζουν από το 2008 τα κρεοπωλεία λειτουργούν τη ζυγιστική μηχανή και κρατούν ισοζύγια κρέατος. Αυτό φαίνεται από την αλληλογραφία της ΠΟΚΚ με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος. Να θυμίσουμε ότι χθες δημοσιοποιήσαμε επιστολή της ΕΔΟΚ προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία ζητείται η άμεση λειτουργία του συστήματος και η επέκτασή του.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΚΚ προς την ΕΔΟΚ με ημερομηνία 9/12, έχει ως εξής:
"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, συνάδελφοι, συνεργάτες, εδώ και αρκετά χρόνια η ΠΟΚΚ επιμένει να ζητάει, είτε εγγράφως, είτε με παρουσίες στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΥΠΑΑΤ-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) την εξολοκλήρου τήρηση ανά το Πανελλήνιο του συστήματος «ΑΡΤΕΜΙΣ»,που μόνο πιλοτικά έχει λειτουργήσει έως τώρα. Πιστεύουμε πως θα βοηθήσει την Ελληνική κτηνοτροφία και τα αρχεία ισοζυγίων της διακίνησης και εμπορίας των κρεάτων. Εδώ να τονίσουμε πως τα μέλη της ΠΟΚΚ, με νόμο που ισχύει από το 2008, λειτουργούν τη ζυγιστική μηχανή και κρατούν αρχείο με τα ισοζύγια κρεάτων, οπότε είμαστε έτοιμοι να εναρμονιστούμε με το «ΑΡΤΕΜΙΣ». Αφορμή για την επιστολή αυτή, είναι διάφορα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και γράφτηκαν στον «Αγρότυπο».
Επίσης δηλώνουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με τον πρόεδρο της ΕΔΟΚ, που απαιτεί από όλα τα μέλη της ΕΔΟΚ να μην σκέπτονται και ενεργούν κλαδικά, αλλά σαν ενιαίο σύνολο, λειτουργώντας ομόφωνα. Οπότε πιστεύουμε πως κάποιες συναντήσεις με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, εκπροσώπων που ήδη εκπροσωπούνται από την ΕΔΟΚ, έγιναν τυχαία και όχι αποσκοπώντας στην παράκαμψη της ΕΔΟΚ. Επίσης τονίζουμε, πως δεν έχουμε λάβει ακόμη, κάποια απάντηση από τους χοιροτρόφους, για το θέμα των τιμών των εορτών, για τα εισαγόμενα κρέατα".

Να διευκρινίσουμε ότι τα δημοσιεύματα που αναφέρει η επιστολή αφορούσαν τις θέσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων κτηνοτρόφων, οι οποίες ζητούν την εφαρμογή του ελέγχου της προέλευσης στην ταμειακή μηχανή του κρεοπωλείου, κάτι το οποίο δεν βρίσκει σύμφωνους τόσο τους κρεοπώλες, όσο και την ίδια την Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της στο www.meatnews.gr.

82b79-PERROS-STAYROSA

12 December 2014
Banner