Τετάρτη, 17/1/2023, η πανθεσαλλική αγροτική σύσκεψη – Τα τρακτέρ στους δρόμους

16 January 2024

Τετάρτη, 17/1/2023, η πανθεσαλλική αγροτική σύσκεψη – Τα τρακτέρ στους δρόμους

Αγροτικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τα πρώτα αγροτικά μηχανήματα να  έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν στις πλατείες της περιοχής του Παλαμά, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην πρόσφατη αγροτική σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Εν τω μεταξύ, αύριο Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Παλαμά, ώστε να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Όπως αναφέρει τοπικό site: «Μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, οι Καρδιτσιώτες αγρότες είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, με έξοδο των τρακτέρ στο δρόμο. Με το σύνθημα "αγωνιζόμαστε για να μείνουμε στα χωράφια μας και στον τόπο μας", οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους σε επίπεδο Ν. Καρδίτσας και Θεσσαλίας συνολικότερα, καθώς η κατάσταση είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων δεκαετιών. Οι καταστροφικές πλημμύρες προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημίες όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια σε χωράφια, εξοπλισμό- πάγιο κεφάλαιο, νέες και αποθηκευμένες παραγωγές».

Σε τοπικό Μέσο, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ. Κώστας Τζέλλας, κάλεσε τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες, δηλώνοντας: «Κανένα τρακτέρ να μην μείνει σπίτι. ... Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή, τόσο πιο δυνατό είναι το μήνυμα προς την κυβέρνηση και η μεγαλύτερη η πίεση που ασκείται».

Ο κ. Τζέλλας κατήγγειλε πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τους έχει απαντήσει εδώ και ενάμιση μήνα στο αίτημα για συνάντηση, αλλά ούτε καν προθυμοποιήθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο να συναντηθεί με εκπροσώπους της ΕΟΑΣΚ κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου «δεν ανακοίνωσαν τίποτα για τους αγρότες και η παρουσία του στην περιοχή ήταν καθαρά υπό τον φόβο των αγροτικών κινητοποιήσεων».

Πηγή: thessaliatv.gr

16 January 2024
Banner