Τα πάνω-κάτω σε αδειοδοτήσεις, ελέγχους

08 May 2013

Μεγάλες αλλαγές στο πεδίο των υγειονομικών απαιτήσεων και στον έλεγχο της συμμόρφωσης προς αυτές έχει φέρει ο νέος Υγειονομικός Κανονισμός για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε από τον περασμένο Οκτώβριο σε ΦΕΚ (2718, β/8-10-12), και αυτές τις μέρες λήγει η εξάμηνη μεταβατική περίοδος που είχε τεθεί για τις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις.
Ο Κανονισμός αυτός έφερε τα πάνω-κάτω. Ας μη βιαστεί κανείς να κάνει την ερώτηση: «έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα ή πιο εύκολα;» γιατί δεν θα πάρει τη σωστή απάντηση (κάνοντας τη λάθος ερώτηση δεν μπορείς ποτέ να πάρεις τη σωστή απάντηση). Ο λόγος είναι ότι η νέα Υγειονομική Διάταξη εισάγει μια διαφορετική φιλοσοφία και ένα καινούργιο πνεύμα στα ζητήματα αυτά. Οι σκληρές απαιτήσεις που όριζαν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια κρίθηκαν παρωχημένες σε ένα υγειονομικό πλαίσιο που ίσχυε εδώ και 30 χρόνια (η νέα Υγειονομική Διάταξη αντικατέστησε την προηγουμένως ισχύουσα του 1983). Αντιθέτως, τώρα πλέον θα δει κανείς στον Κανονισμό να χρησιμοποιούνται οι εκφράσεις «όταν είναι αναγκαίο», «επαρκής», «κατάλληλος» κ.ά.

Διαβάστε αναλυτικό αφιέρωμα στο Meat News που κυκλοφορεί

08 May 2013
Banner
Banner