Σ. Κεσίδης: «Ευχαριστώ που με επιλέξατε να αντιπροσωπεύσω τον καθένα σας στη ΓΣΕΒΕΕ»

13 October 2022

Σ. Κεσίδης: «Ευχαριστώ που με επιλέξατε να αντιπροσωπεύσω τον καθένα σας στη ΓΣΕΒΕΕ»

Άρθρο του Σάββα Κεσίδη, με αφορμή την εκλογή του στο Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ:

Είναι μεγάλη τιμή να σε εμπιστεύονται οι άνθρωποι γενικότερα. Μεγαλύτερη τιμή είναι να σε εμπιστεύονται οι συνάδερφοι σου, ώστε να τους εκπροσωπείς εκεί που δεν είναι εύκολο για τον καθένα να αποταθεί. Ακόμη μεγαλύτερη τιμή είναι να έχεις την εμπιστοσύνη από το σύνολο των επαγγελματιών όλων των κλάδων στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο.

Ανήκω συνδικαλιστικά στο Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης, που η παρουσία του από το 1915 στα δρώμενα του τόπου μας είναι καταλυτική. Η ψήφος των μελών του Σωματείου μου με έστειλε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), όπου με αδιάλειπτη παρουσία από το 1999 και διάφορες θέσεις (μέλος, αντιπρόεδρος, γενικός γραμματέας) μου δόθηκε η εντολή της Προεδρίας. Η απόφαση δύσκολη, αλλά μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν κλάδος, απαραίτητη για τη συνοχή και ομόνοια της ΠΟΚΚ.

Έτσι λοιπόν, για τρίτη συνεχόμενη φορά και πρώτη ως Πρόεδρος της ΠΟΚΚ, οι επαγγελματίες όλης της Ελλάδας με εξέλεξαν, για να υπηρετήσω στο Διοικητικό της Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ. Η δύναμη του κλάδου είναι αυτή που δίνει αντιπροσώπους στο ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο.

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά; Ποιος είναι ο σκοπός και ποιο είναι το κέρδος; Τι κάνει η ΠΟΚΚ και τι η ΓΣΕΒΕΕ;

Εύλογες οι ερωτήσεις για όσους δεν ασχολούνται με τα κοινά. Εδώ όμως θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους συναδέρφους, ασχολούμενους και μη. Ο αγώνας που κάνουμε όλοι για την αναγνώριση, την παγιοποίηση και την ανάδειξη του κλάδου είναι μεγάλος και σοβαρός. Είμαστε οι εκπρόσωποι του κάθε σωματείου που απαιτείται να έχει δύναμη και μέλη, ώστε να ισχυροποιηθεί στην τοπική κοινωνία με πανελλήνια εμβέλεια. Είμαστε οι εκπρόσωποι της πανελλήνιας ομοσπονδίας που επιβάλλεται να υπάρχει με δυναμική παρουσία στα δρώμενα και τις αποφάσεις των επαγγελματιών της χώρας.

Εδώ λοιπόν, μπαίνει το κομμάτι της ΓΣΕΒΕΕ. Τα τελευταία χρόνια διανύουμε μία πρωτόγνωρη περίοδο πολλαπλών και παράλληλων κρίσεων που έχουν αφήσει βαθύ αποτύπωμα στις δουλειές μας, την οικονομία και γενικότερα στην κοινωνία. Η δράση της ΓΣΕΒΕΕ υπήρξε έντονη και πολύπλευρη. Αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των κλαδικών φορέων και ειδικά την τελευταία τριετία με τις δυσμενείς επιπτώσεις αρχικά της υγειονομικής κρίσης και ακολούθως της ενεργειακής, οι δράσεις της επικεντρώθηκαν στην λήψη μέτρων υπέρ των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, για να μπορέσουν να στηριχτούν, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, αρκετές από τις προτάσεις και τα αιτήματα μας ελήφθησαν υπ’ όψη από την πολιτεία. Θέματα, όπως η βιώσιμη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με διεύρυνση και ρύθμιση για τους επαγγελματίες, η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, η θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, η μείωση των τραπεζικών προμηθειών μέσω συναλλαγών με POS, η πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους επαγγελματίες στο πλαίσιο της ισονομίας, η μείωση του ΦΠΑ και η μείωση των φόρων και τελών στις τιμές ενέργειας, είναι θέματα που τέθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων, έχοντας τα στην πρώτη γραμμή κρούσης για το καλό και μόνο του επαγγελματία.

Κλείνοντας θα ήθελα να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα προς τους συναδέρφους του «καναπέ» και του «ωχ αδερφέ». Σκέψου τι έχουμε κάνει χωρίς εσένα. Σκέψου ξανά να είχαμε και τη δική σου βοήθεια. Συνάδερφε, γράψου στο τοπικό σωματείο σου, δώσε εσύ τη δύναμη στο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, πάνε στις εκλογές να ψηφίσεις, εκφράσου με τα παράπονα ή τις προτάσεις σου, ίδρυσε ξανά το σωματείο σε νομούς που δεν υπάρχει. Βοηθώντας τον κλάδο σου, βοηθάς κυρίως τον εαυτό σου και τη οικογένεια σου.

Ευχαριστώ λοιπόν όλους σας που με επιλέξατε να αντιπροσωπεύσω τον καθένα σας στη ΓΣΕΒΕΕ, τον Πρόεδρο Γιώργο Καββαθά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και υπόσχομαι πως με όλες τις δυνάμεις μου θα παλεύω για τον κλάδο των κρεοπωλών, ο οποίος είχε, έχει και θα έχει την αναγνώριση που του αρμόζει στο Πανελλήνιο.

Με τιμή και εκτίμηση, Σάββας Κεσίδης

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών

Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΓΣΕΒΕΕ

13 October 2022
Banner
Banner