Σύντομα η νέα, ενισχυμένη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 January 2024

Σύντομα η νέα, ενισχυμένη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ και την παραίτηση του προέδρου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφτηκε τα γραφεία του Οργανισμού, θέλοντας να δώσει το στίγμα της διαφάνειας, της εμπιστοσύνης και της δικαιοσύνης που είχε με τους αγρότες.

Σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως «...Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κρύψουμε κάτω από το χαλί το οτιδήποτε. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, όποιος κι αν είναι, όπως κι εάν λέγεται, είτε είναι συνάδελφός σας, είτε είναι πρώην πρόεδρος της Διοικήσεως».

Ο υπουργός είπε πως το προηγούμενο διάστημα μέσω της στρεβλής λειτουργίας του Οργανισμού προσεβλήθησαν άνθρωποι που περίμεναν να λάβουν συγκεκριμένα ποσά και οι οποίοι τελικά ένιωσαν πως κάποιος τους εμπαίζει ή δεν ενδιαφέρεται για τη λύση των προβλημάτων τους.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε την προτεραιοποίηση των ελέγχων για τα 16.000 ΑΦΜ που είναι ακόμη δεσμευμένα και τόνισε ότι οι απατεώνες πρέπει να οδηγηθούν εκεί που πρέπει. Αν όμως και ένας από αυτούς τους 16.000 είναι σωστός, είμαι άδικο να κρατείται όμηρος, επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι. Παράλληλα ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και για όσους από το 2014 έχουν δικαιωθεί δικαστικά. Χαρακτήρισε «ντροπή» αυτή την εκκρεμότητα ενώ ζήτησε άπαντες να μπουν στη θέση των ανθρώπων που έχουν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν και δεν έχουν λάβει χρήματα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πρέπει να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας ξανά. Θα ελεγχθούν τα πάντα. Με ενδιαφέρει και το ένα ευρώ που έχει δαπανηθεί να έχει αντικείμενο».

Ο υπουργός προανήγγειλε, ακόμη, πως σύντομα θα ολοκληρωθει η τοποθέτηση της νέας Διοίκησης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά θα υπάρξει και ένας νέος συνεργάτης-τεχνικός σύμβουλος,  προκειμένου να ενισχυθεί το κενό που υπάρχει στο πληροφοριακό σύστημα.

11 January 2024
Banner
Banner