Σχέδια ανασυγκρότησης για τις καμένες περιοχές του Έβρου από ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΟ Δήμητρα

13 September 2023

Σχέδια ανασυγκρότησης για τις καμένες περιοχές του Έβρου από ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΟ Δήμητρα

O Έβρος είναι μια περιοχή που δέχτηκε τη μανία της φωτιάς επί 16 μέρες με ανελέητο ρυθμό, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες στρέμματα καμένης γης αλλά και απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο. Προς άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση όσων επλήγησαν προέβη ο υπουργός ΥΠΑΑΤ, Λ. Αυγενάκης συγκαλώντας ενημερωτική σύσκεψη, χθες στην Αλεξανδρούπολη, υπό την προεδρία του υφυπουργού, Σταύρου Κελέτση και τη συμμετοχή στελεχών του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Στη σύσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι συνεταιρισμών, αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν για τη διαχείριση της κατάστασης.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Παναγιώτης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην εκπόνηση σχεδίων ανασυγκρότησης με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο και επεσήμανε ότι ήδη έχουν τυπωθεί φυλλάδια με οδηγίες για τη διαχείριση των πυρόπληκτων αμπελώνων, οδηγίες για τη διάσωση των μελισσιών κ.ά. ενώ γίνονται επιτόπου επισκέψεις των ειδικών συνεργατών του Οργανισμού για επίσπευση της αντιμετώπισης των ζητημάτων που αφορούν την παραγωγή της επόμενης χρονιάς.

13 September 2023
Banner
Banner