Συναντήσεις της ΠΟΚΚ με τις υπηρεσίες

12 April 2013

Τέσσερις συναντήσεις με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών την περασμένη Δευτέρα, 8 Απριλίου. Στις συναντήσεις αυτές τα μέλη της διοίκησης της ΠΟΚΚ έθεσαν καίρια ζητήματα του κλάδου, αποσκοπώντας στη λύση προβλημάτων που χρονίζουν.
Στην πρώτη συνάντηση με τον διευθυντή του ΕΛΓΟ – Δήμητρα Αντ. Φωτόπουλο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους ελέγχους, τις ελληνοποιήσεις και τις λαθροσφαγές.
Στη δεύτερη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, ζητήθηκαν από την αρμόδια Γεωργία Γκρίτζαλη διευκρινίσεις σχετικά με τη νέα υγειονομική διάταξη για τις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων και τα επιπλέον προϊόντα, που μπορούν να πωλούνται από τα καταστήματα.
Μια τρίτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Μάξιμου Χαρακόπουλου, μετά από κοινό αίτημα της ΠΟΚΚ και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Εκεί από την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας τέθηκαν στη συζήτηση τα εξής θέματα: Έλεγχος στις πύλες εισόδου της χώρας για ελληνοποίηση εισαγόμενων αμνοεριφίων, δειγματοληπτικός έλεγχος σε παραγωγούς έως και κρεοπώλες για την προέλευση των αμνοεριφίων, λαθροσφαγή, πώληση μέσω διαδικτύου ή Δήμων, πώληση με δωροεπιταγές ή άλλες προωθητικές ενέργειες των υπεραγορών και οι συνέπειες στη μη πραγματική απόδοση του ΦΠΑ, αγορανομικές διατάξεις (τι ισχύει σήμερα). (Για τη συνάντηση αυτή δείτε και την αναλυτική ενημέρωση που έχει εκδώσει το υπουργείο).
Η ΠΟΚΚ, στο δελτίο Τύπου της, αναφερόμενη σε αυτή τη συνάντηση γράφει: «Μμας ικανοποιεί η αυστηρή δήλωση του κ. υπουργού, με την οποία ζητά να εφαρμοστούν αυστηρές κυρώσεις, σχετικά με την διακίνηση και την σφαγή ζώων χωρίς σήμανση και με τις περιπτώσεις λαφροσφαγής, όπου υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Σχετικά με την αγορανομική διάταξη, ο Γ.Γ. Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός μας ενημέρωσε ότι ισχύει η αγορανομική διάταξη 7/2009, καθόσον δεν έχει έλθει ακόμη η έγκριση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ από την Ευρώπη».
Τέλος πραγματοποιήθηκε μια τέταρτη συνάντηση, με πρωτοβουλία του Γ.Γ. Εμπορίου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου η ΠΟΚΚ έθεσε στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Κυριτσάκη και τους νομικούς συμβούλους θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού και παραπλάνησης του καταναλωτή από τις υπεραγορές.
Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν από το προεδρείο της ΠΟΚΚ ο πρόεδρος Θωμάς Χαρίσης, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Παπαργύρης, ο γραμματέας Σάββας Κεσίδης και ο έφορος δημοσίων σχέσεων Σταύρος Πέρρος.

12 April 2013
Banner