Συνάντηση Κεδίκογλου με εκπροσώπους των πτηνοτρόφων

19 December 2022

Συνάντηση Κεδίκογλου με εκπροσώπους των πτηνοτρόφων

Συνάντηση με εκπροσώπους πτηνοτροφικών Συλλόγων απ’ όλη τη χώρα είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου στις 19/12/2022, με αντικείμενο συζήτησης τη στήριξη του κλάδου. Ο κ. Κεδίκογλου δεσμεύτηκε να προστατεύσει τον κλάδο που προσφέρει την μεγαλύτερη εθνική αυτάρκεια της τάξης του 90%.

Τα θέματα που απασχολούν τον πτηνοτροφικό κλάδο και γνωστοποιήθηκαν στον υφυπουργό, είναι τα εξής:

  • Το πρόγραμμα net metering που αφορά στις για τις αγροτικές εγκαταστάσεις
  • Την αδειοδότηση υφιστάμενων και νέων πτηνοτροφείων
  • Τη διαφορά συντελεστή πώλησης ζώντων πουλερικών 13% έναντι αγοράς των ζωοτροφών με 6%.

Αναλύθηκαν τα προβλήματα έλλειψης εργατικού δυναμικού, οι χρεώσεις δημοτικών τελών και η επανένταξη της εντατικής πτηνοτροφίας στον αναπτυξιακό νόμο.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών (ΠΕΟΠΠ) Ηλίας Αλεξίου, ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας Ελλάδος Αθανάσιος Αγγελάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πτηνοτρόφων Κεντρικής & Νότιας Ελλάδας (ΕΠΚΕΝΕ) Γιώργος Δεληκωνσταντής, ο Αντιπρόεδρος, ο Ταμίας και το μέλος του Δ.Σ. ΕΠΚΕΝΕ Πέτρος Αλεξίου, Γιώργος Αλεξόπουλος και Απόστολος Ζιώγας αντίστοιχα, ο Αθανάσιος Λίγκας από την Ένωση Πτηνοτρόφων Νομού Ιωαννίνων, οι Δημήτρης Τζίμας και Στύλιος Φίλιππος από την  Οργάνωση Παραγωγών «Η Πίνδος», ο  Γραμματέας της Ένωσης Πτηνοτρόφων Μακεδονίας Γιάννης Γκουγκούδης, και από το Δ.Σ. του Συλλόγου Πτηνοτρόφων Άρτας οι Παπουτσής Βασίλειος και Παπουτσής Νικόλαος.

Συμμετείχαν επίσης ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Σπύρος Ντουντουνάκης και ο διευθυντής του ΥφΑΑΤ Ανδρέας Θεοφίλου.

19 December 2022
Banner
Banner