Συνάντηση ΥΠΑΑΤ με τον Γερμανό ομόλογό του – Ενημέρωση εκατέρωθεν

20 January 2024

Συνάντηση ΥΠΑΑΤ με τον Γερμανό ομόλογό του – Ενημέρωση εκατέρωθεν

Related Articles

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου του, Cem Özdemir, ο Έλληνες υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται στο Βερολίνο προκειμένου να παραστεί στην Έκθεση της Πράσινης Εβδομάδας και στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Υπουργών Γεωργίας και Τροφίμων.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που γίνονται στη Γερμανία και όπως εξήγησε ο Γερμανός υπουργός οι αγρότες της Γερμανίας βγήκαν στους δρόμους μετά τις προγραμματισμένες περικοπές των επιδοτήσεων για τον κλάδο λόγω της δημοσιονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση υποχώρησε, μερικώς, σε ορισμένα μέτρα, όπως το γεγονός ότι μετέτρεψε την αρχικώς εξαγγελθείσα «άμεση περικοπή» της επιδότησης για το αγροτικό πετρέλαιο σε σταδιακή. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή δεν κατέστη δυνατόν να μετριάσει τις κινητοποιήσεις.

O κ. Αυγενάκης με τη σειρά του ενημέρωσε τον κ. Özdemir για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης προς τους αγρότες και πρόσθεσε ότι, παράλληλα, η κυβέρνηση μείωσε κατά 50% τη φορολογία στα κέρδη των αγροτών που δραστηριοποιούνται μέσα από συνεργατικά σχήματα, ενώ πριν από λίγους μήνες μείωσε τον ΦΠΑ στην αγορά αγροτικών μηχανημάτων από το 24% στο 13%.

20 January 2024
Banner
Banner