Συνάντηση του περιφερειάρχη, Δημ. Κουρέτα, με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας – Δράσεις για τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας

12 June 2024

Συνάντηση του περιφερειάρχη, Δημ. Κουρέτα, με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας – Δράσεις για τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας

Related Articles

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, στη συνάντηση που είχε χθες με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, ανεφέρε τη σημαντικότητα της αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις οδούς που εξυπηρετούν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Συνεργαζόμενος με κάθε Δημοτική Αρχή, η Περιφερειακή Αρχή καταγράφει τις ανάγκες του αγροτικού δικτύου και προγραμματίζει την έναρξη των εργασιών στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Κουρέτας παρουσίασε, επίσης, όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία της Περιφερειακής Αρχής που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του κλάδου. Το αναλυτικό σχέδιο δράσεων περιλαμβάνει μέτρα για την τεχνολογική αναβάθμιση, την εκτροφή ζώων υψηλών αποδόσεων με έμφαση στις ελληνικές φυλές για τη διασφάλιση προϊόντων ΠΟΠ, την κατάρτιση και χρήση ορθολογικών σιτηρεσίων, την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και επιτήρησης νοσημάτων, τον έλεγχο των ζωοτροφών, και τη μείωση του κόστους παραγωγής μέσω καθετοποίησης παραγωγής και καλλιέργειας κτηνοτροφικών φυτών.

Προβλέπονται, επίσης, στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας, την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας και της αξιακής αλυσίδας (βιομηχανία, βιοτεχνία, οικοτεχνία) καθώς και τη συνεργασία γεωργών και κτηνοτρόφων με τη συμμετοχή των Συνεταιρισμών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στο γάλα και στο κρέας, να διατηρήσουν το καλό κλίμα συνεργασίας και να συναντηθούν εκ νέου σύντομα.

Πηγή: agroekfrasi.gr

12 June 2024
Banner