Συνάντηση Κεδίκογλου με την Ένωση Πτηνοτρόφων Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας

02 August 2022

Συνάντηση Κεδίκογλου με την Ένωση Πτηνοτρόφων Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας

Συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμου Κεδίκογλου και αντιπροσωπείας της Ένωσης Πτηνοτρόφων Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας (Ε.Π.ΚΕ.Ν.Ε.) αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Δεληκωνσταντή, τον αντιπρόεδρο Πέτρο Αλεξίου, τον ταμία Γιώργο Αλεξόπουλο και το μέλος Απόστολο Ζιώγα, διεξήχθη την 1η Αυγούστου 2022. Στη συνάντηση ο υφυπουργός ενημερώθηκε για σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τον πτηνοτροφικό κλάδο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναλύθηκε η ολοκλήρωση των πληρωμών μέσω της κρατικής ενίσχυσης 2%, η επιδότηση κόστους θέρμανσης πτηνοτροφικών μονάδων για τους επικείμενους χειμερινούς μήνες, η αδειοδότηση υφιστάμενων και νέων πτηνοτροφείων και η διαφορά συντελεστή πώλησης ζώντων πουλερικών 13% έναντι αγοράς των ζωοτροφών με 6%.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε σχετικά: «Υποχρέωσή μου είναι, εκ της θέσης μου, να στηρίξω την πτηνοτροφία, που είναι ο μόνος κλάδος που πετυχαίνει μια σχετική αυτάρκεια της Ελλάδας, δηλαδή το 90% των αναγκών μας σε κοτόπουλο». …. «Το δίδαγμα που έχει βγει από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, είναι να ισχύσουμε την αυτάρκεια μας, ενεργειακή και διατροφική και στη παραγωγή ζωοτροφών». Σχετικά με τα συνεταιριστικά σχήματα και τη σημαντικότητά τους στην παραγωγή της χώρας ο υφυπουργός δήλωσε: «Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων του κλάδου σας και του υπουργείου θα παραμείνουν ανοικτοί».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Σπύρος Ντουντουνάκης.

02 August 2022
Banner
Banner