Τα προβλήματα των εκτροφέων Βραχυκερατικής παραμένουν

25 January 2023

Τα προβλήματα των εκτροφέων Βραχυκερατικής παραμένουν

Οι εκτροφείς της Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα μέσα στο γενικό πλαίσιο της οικονομικής και όχι μόνο δυσχέρειας που αντιμετωπίζει η πρωτογενής παραγωγή. Μετά από επανειλημμένες επισημάνσεις, ανακοινώσεις και προσπάθειες, τη Δευτέρα, 23/01/2023, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών (ΕΕΕΒΦΒ) και συγκεκριμένα οι Α. Τσαπραΐλης, Ι. Καζόγλου και Θ. Λαζάρου επισκέφθηκαν τον υπουργό ΑΑΤ κ. Γεώργιο Γεωργαντά, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, στη προσπάθειά τους να βρεθεί λύση σε όσα σημαντικά απασχολούν τον κλάδο της Βραχυκερατικής Φυλής αλλά και των αυτόχθονων βοοειδών γενικότερα, όπως:

  • Η ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis), την οποία έχει αιτηθεί και τεκμηριώσει η ΕΕΕΒΦΒ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.
  • Η επέκταση για ένα χρόνο της δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», μέχρι την προκήρυξη της σχετικής δράσης για την επόμενη πενταετία.
  • Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση της πληρωμής της δράσης 10.1.09.
  • Οι αποκλεισμοί από την ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών του Μέτρου 22.
  • Ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕΕΒΦΒ αναμένουν να δουν να υλοποιούνται οι υποσχέσεις του υπουργού, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους εκτροφείς αυτόχθονων βοοειδών και της εκτατικής κτηνοτροφίας γενικότερα.

25 January 2023
Banner
Banner