Στο Αγρίνιο 5-7 Οκτωβρίου το ενδιαφέρον της ελληνικής ζωοτεχνίας

08 September 2022

Στο Αγρίνιο 5-7 Οκτωβρίου το ενδιαφέρον της ελληνικής ζωοτεχνίας

Στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί το τριήμερο 36ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (ΕΖΕ), στις 5 – 7 Οκτωβρίου 2022 και αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή από μέλη της Εταιρείας, της τοπικής κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και φοιτητών. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων Αγρινίου και Αμφιλοχίας. 

Η ΕΖΕ συμβάλει με κάθε επιστημονικό μέσο, και κυρίως μέσω των ετήσιων πανελλαδικών και διεθνών της Συνεδρίων, στην προαγωγή των Επιστημών Ζωικής Παραγωγής, στη βελτίωση των τεχνικών, κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών συνθηκών της ζωικής παραγωγής καθώς και στην ανάπτυξη και εδραίωση των δεσμών μεταξύ Εκπαίδευσης, Έρευνας και πρακτικών εφαρμογών στη Ζωική Παραγωγή.  

Οι εισηγήσεις και οι επιστημονικές ανακοινώσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Παπαστράτειο Μέγαρο καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της Ζωικής Παραγωγής & των Υδατοκαλλιεργειών. Παράλληλα με το πρόγραμμα των παρουσιάσεων, το απόγευμα της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου προγραμματίζεται επίσκεψη των Συνέδρων στο Περδικάκι του Δήμου Αμφιλοχίας, περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και με μεγάλο αριθμό εκτρεφόμενων βοοειδών της Βραχυκερατικής φυλής. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν εκτροφές βοοειδών Βραχυκερατικής φυλής και ίππων Πίνδου, να φωτογραφίσουν ζώα και να συνομιλήσουν απευθείας με τους παραγωγούς με σκοπό τη βιωματική τους ενημέρωση σχετικά με τον ιδιαίτερο τρόπο εκτροφής και διαχείρισης των ζώων. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν το τοπικό παραδοσιακό τυροκομείο της περιοχής.

Θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση σχετικά με την εκτροφή βοοειδών της Βραχυκερατικής φυλής από το Κέντρο Ζωικών Γενετικών Πόρων Ιωαννίνων και τις δράσεις που εφαρμόζει η Ένωση Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών για τη διάσωση της φυλής. 

Επίσης, στο φουαγιέ του Παπαστρατείου Μεγάρου και κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου, θα λάβουν χώρα πρωτότυπες Εκθέσεις:  

  • Φωτογραφίας με θέμα: «Ο κύκλος του μαλλιού του προβάτου» από το αρχείο του Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων Ιωαννίνων και
  • Έκθεση προϊόντων από μαλλί προβάτων εγχώριων φυλών» σε συνεργασία με «The Pokari Project» 

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 (Απόγευμα) 

Εισηγήσεις γενικού κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος 

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 (Πρωί) 

1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ: ΕΚΤΡΟΦΗ – ΓΕΝΕΤΙΚΗ 

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑ: ΗΘΟΛΟΓΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ  

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 (Απόγευμα στο Περδικάκι) 

Εισηγήσεις γενικού ενδιαφέροντος με θέμα τη Βραχυκερατική φυλή Βοοειδών 

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 (Πρωί) 

1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ 

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑ: ΥΓΙΕΙΝΗ – ΕΥΖΩΙΑ 

Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου

Ιωσήφ Μπιζέλης, τ. Καθηγητής Γ.Π.Α.  

Στυλιανή Χαδιώ, Καθηγήτρια Γ.Π.Α.  

Κωνσταντίνος Μουντζούρης, Καθηγητής Γ.Π.Α.  

Ελένη Μήλιου, Καθηγήτρια Γ.Π.Α. 

08 September 2022
Banner
Banner