Στον Σκλαβενίτη το Makro Cash & Carry

27 November 2014

Στον Σκλαβενίτη το Makro Cash & Carry

Συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της Makro Cash & Carry υπεγράφη μεταξύ της Ι.&Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ και του γερμανικού ομίλου Metro Group. Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ. Η αλυσίδα Makro διαθέτει εννέα σημεία πώλησης, από τα οποία τα επτά εκτός Αττικής. Ο κύκλος εργασιών της κατά το τελευταίο έτος ανήλθε σε 300 εκατ. ευρώ περίπου και απασχολεί 1.000 εργαζόμενους.
Η αλυσίδα Σκλαβενίτης έχει κύκλο εργασιών περίπου 1,2 δισ. ευρώ και 110 καταστήματα λιανικής στην περιοχή της Αθήνας. Με την απόκτηση της Makro εισέρχεται και στο χονδρεμπόριο και επεκτείνεται εκτός Αττικής.
Σχετικά με την εξαγορά ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής αλυσίδας, Γεράσιμος Σκλαβενίτης, δήλωσε: «Μετά την απόφαση της METRO AG να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά, είδαμε την ευκαιρία επέκτασης των δραστηριοτήτων μας σε μια αγορά που μας ενδιέφερε. Κινητήρια δύναμη και στη νέα μας προσπάθεια αποτελούν οι διαρκείς προσπάθειες των εργαζομένων μας για την ικανοποίηση των πελατών μας και οι άριστες σχέσεις μας με τους προμηθευτές μας. Με την προσθήκη της MAKRO στον Όμιλό μας εκτιμούμε ότι δημιουργούνται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την επιχείρησή μας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Metro AG, Olaf Koch, δήλωσε: «Στην εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ βρήκαμε τον τέλειο συνεργάτη για το Cash & Carry στην Ελλάδα. Η εταιρεία κατέχει μία πολύ καλή θέση στην ελληνική αγορά και μπορεί να επιτύχει οικονομίες κλίμακας και συνέργειες με τη MAKRO, κάτι που εμείς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μόνοι μας. Ταυτόχρονα, με τη συμφωνία αυτή συνεχίζουμε την επενδυτική μας πολιτική που εστιάζει σε χώρες όπου διαθέτουμε το κρίσιμο μέγεθος και αντίστοιχα μερίδια αγοράς, ώστε να έχουμε προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης».

27 November 2014
Banner
Banner