Στις 13/12 η έναρξη εφαρμογής του Κανονισμού για τις ενδείξεις στα τρόφιμα

26 November 2014

Στις 13/12 η έναρξη εφαρμογής του Κανονισμού για τις ενδείξεις στα τρόφιμα

Σύντομα ξεκινά η εφαρμογή των διατάξεων του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1169/211 που αφορά την υποχρέωση των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων για πιο συγκεκριμένη και πλήρη παροχή πληροφοριών σχετικά με τις ενδείξεις στα τρόφιμα.
Στον Κανονισμό αυτό περιέχονται οι υποχρεωτικές ενδείξεις που πρέπει να αναγράφεται σε όλες τις συσκευασίες τροφίμων.
Ο Κανονισμός αφορά τόσο τα προσυσκευασμένα τρόφιμα, όσο και αυτά που πωλούνται μη προσυσκευασμένα στον τελικό καταναλωτή, ή σε μονάδες μαζικής εστίασης. Σημαντικό στοιχείο της ενημέρωσης που πρέπει να δίνουν όλοι οι υπεύθυνοι καταστημάτων είναι η αναγραφή κάθε συστατικού ή άλλου βοηθήματος που προέρχεται από ουσία ή προϊόν το οποίο προκαλεί αλλεργίες ή δυσανεξίες και χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενός τροφίμου (π.χ. κρεατοσκεύασμα).
Αν και η ημερομηνία εφαρμογής ξεκινά σε λίγες μέρες, δεν υπάρχει ακόμη η σχετική ενημέρωση ούτε των επαγγελματιών, ούτε των καταναλωτών για αυτή την απαίτηση.
Το Meat News συνεισφέροντας στην ενημέρωση των αναγνωστών του φιλοξενεί ένα άκρως επίκαιρο άρθρο, γραμμένο από ειδικούς επιστήμονες που παρουσιάζουν εκλαϊκευμένα τις απαιτήσεις του ΕΚ 1169/2011. Αναζητείστε το επόμενο τεύχος, που κυκλοφορεί σύντομα.

26 November 2014
Banner
Banner