Στην «Υιοί Γ. Γαλίκα» τα βιομηχανικά σφαγεία Αγρινίου

07 July 2022

Στην «Υιοί Γ. Γαλίκα» τα βιομηχανικά σφαγεία Αγρινίου

Σε νέα επένδυση στο χώρο του κρέατος προχώρησε η εταιρεία «Υιοί Γ. Γαλίκα», επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στη Δυτική Ελλάδα, καθώς αγόρασε το σύνολο των εγκαταστάσεων  των Βιομηχανικών Σφαγείων της Ένωσης Αγρινίου.

Οι εγκαταστάσεις των Βιοµηχανικών Σφαγείων της Ένωσης Αγρινίου βρίσκονται στο δηµοτικό διαµέρισµα Σπολάιτας Αγρινίου πλησίον της γέφυρας του Αχελώου και συγκαταλέγονται στα πλέον σύγχρονα σφαγεία της Δυτικής Ελλάδας. Διαθέτουν τρεις γραμμές παραγωγής (βοοειδή, χοίροι, αιγοπρόβατα) και σφαγή κουνελιών, εναρμονισμένα στα πρότυπα και τις απαιτήσεις της διεθνούς νομοθεσίας. Επίσης, είναι πιστοποιημένα από την ΒΙΟΕΛΛΑΣ για τη σφαγή βιολογικών ζώων. Διαθέτουν μεγάλους χώρους σταβλικών εγκαταστάσεων για την υποδοχή των ζώων, πρόψυξη μετά τη σφαγή και ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης, καθώς και μονάδα βιολογικού καθαρισμού.

Πλέον, η εταιρεία «Υιοί Γ.Γαλίκα» διαθέτοντας ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, συντήρησης και τυποποίησης κρέατος στη Βέροια και έχοντας εξαγοράσει από το καλοκαίρι του 2020 τα Βιομηχανικά Σφαγεία Λάρισας, εντάσσει στο δυναμικό της μία επιπλέον στρατηγική δομή της εγχώριας παραγωγής κρέατος.

Η νέα επένδυση, εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της «Υιοί Γ.Γαλίκα» στην ελληνική αγορά και στοχεύει στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τρίτες χώρες. Παράλληλα, δίνει ένα μήνυμα στήριξης στους κτηνοτρόφους της Δυτικής Ελλάδας, μιας περιοχής με μακρά παράδοση και τεχνογνωσία στα αιγοπρόβατα και τους χοίρους.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του Βιομηχανικού Σφαγείου Αγρινίου, Γιάννης και Μιχάλης Γαλίκας, ευχαριστούν θερμά την Ένωση Αγρινίου για την εμπιστοσύνη και διαβεβαιώνουν ότι το ιστορικό Σφαγείο της Ένωσης θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και τους παραγωγούς.

07 July 2022
Banner
Banner