Σε κλείσιμο οδηγείται ο ΕΛΓΟ, λένε οι εργαζόμενοι

28 August 2013

"Ο ΕΛΓΟ - Δήμητρα οδηγείται σε κλείσιμο", σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου των εργαζομένων του Οργανισμού. Ο λόγος είναι η έλλειψη ρευστότητας: "Με ευθύνη της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και της προηγούμενης Διοίκησης του ΕΛΓΟ- Δήμητρα, αλλά και με την καθυστέρηση της αντίδρασης της τωρινής ηγεσίας του Οργανισμού στο θέμα της χρηματοδότησης και του προϋπολογισμού, ο ΕΛΓΟ- Δήμητρα ενώ δεν έχει ουσιαστικό πρόβλημα ρευστότητας, για τεχνικούς λόγους - λογιστικούς αλλά κυρίως από μνημονιακές δεσμεύσεις Υπουργείου και Οργανισμού και πολιτικές επιλογές, τα χρήματα που έχει από ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και από τις εισφορές κτηνοτρόφων, μεταποιητών γάλακτος και αγοραστών κρέατος δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν".
Η αλήθεια είναι ότι δύο χρόνια μετά τη συγχώνευση τεσσάρων οργανισμών του ΥΠΑΑΤ (ΕΘΙΑΓΕ – ΕΛΟΓΑΚ – ΟΠΕΓΕΠ – ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ) σε ένα, εξακολουθούν να υπάρχουν νομικά κενά στη λειτουργία του, που προφανώς οδηγούν σε λογιστικά εμπόδια. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι λόγω αυτών των προβλημάτων δεν μπορεί να λειτουργήσει η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, μετά από 100 χρόνια!
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους ενδεχόμενο κλείσιμο του Οργανισμού, "αφήνει ασύδοτη την αγορά, αλλά και στερεί από τον αγροτικό κόσμο το δικαίωμα πρόσβασης στα αποτελέσματα της αγροτικής έρευνας και στην αγροτική εκπαίδευση".

28 August 2013
Banner