Σε αναμονή καταχώρισης ως ΠΟΠ το αρνί και το κατσίκι Νάξου

09 May 2023

Σε αναμονή καταχώρισης ως ΠΟΠ το αρνί και το κατσίκι Νάξου

Related Articles

Tο αρνί και το κατσίκι Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού θα γίνει το νέο ΠΟΠ προϊόν, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης, στο πλαίσιο παρουσίασης για τη συμμετοχή στο τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Μικροί θησαυροί της Ευρώπης» όπου εντάσσονται Προϊόντα με υπογραφή και ονομασία προέλευσης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Καπούνης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΘΕΑΣ Γιώργος Γκούφας ξενάγησαν τους δημοσιογράφος στο υπερσύγχρονο τυροκομείο της ΕΑΣ, επιδεικνύοντάς τους τη διαδικασία παραγωγής της γνωστής γραβιέρας Νάξου, αλλά και τις φάρμες με τα ζώα. Συνέχισαν την ξενάγησή της στις καλλιέργειες πατάτας και έμαθαν τα πάντα για την παραγωγή της φημισμένης πατάτας Νάξου ΠΓΕ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Π. Σατολιάς, μιλώντας στο Naxos Times αναφέρθηκε στους «μικρούς θησαυρούς» και το στόχο του προγράμματος που είναι η προώθηση των ελληνικών αυθεντικών συνεταιριστικών προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, επισημαίνοντας: «Ο Έλληνες καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίσουν αυτά τα προϊόντα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και να τα εντάξουν στο οικογενειακό τους τραπέζι».

09 May 2023
Banner
Banner