Ρύθμιση 120 δόσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προτείνει το ΕΕΑ, για να μην υπάρξουν κι άλλα λουκέτα προσεχώς

08 December 2022

Ρύθμιση 120 δόσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προτείνει το ΕΕΑ, για να μην υπάρξουν κι άλλα λουκέτα προσεχώς

Ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νίκος Κογιουμτσής σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή μίλησε, πρόσφατα, για τις προσπάθειες που κάνουν οι επιχειρήσεις, μέσα από θεσμούς εκπτώσεων και τα αποτελέσματα αυτών. Ανέφερε ότι σημαντικό μέρος από το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα των πολιτών χρησιμοποιήθηκε για αγορές κατά τη διάρκεια της Black Friday, γεγονός που όπως εξήγησε, θα μειώσει την κατανάλωση τις ημέρες των εορτών. «Αυτό που βλέπουμε αυτή την στιγμή, είναι η δυσκολία που έχουν οι μικρομεσαίοι, οι οποίοι υπό το βάρος πολλών υποχρεώσεων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΕΑ.

«Έχουμε ζητήσει μια ρύθμιση 120 δόσεων χωρίς προσαυξήσεις και επιτόκια, το “χτίσιμο” του αφορολόγητου αλλά και έναν ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό, ώστε να πάρουν ανάσα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα, πιστεύουμε ότι από τις αρχές του χρόνου θα δούμε κι άλλα λουκέτα και αυτό θα είναι δύσκολο για την ελληνική οικονομία αλλά κυρίως και για την εθνική απασχόληση, γιατί η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί τον στυλοβάτη της εθνικής οικονομίας».

Σχετικά με το μέτρο που θέλει ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές ο κ. Κογιουμτσής δήλωσε: «Είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη λογική, πέραν των θεσμοθετημένων Κυριακών, γιατί όπως έχουμε επαναλάβει, χρόνος υπάρχει, χρήμα δεν υπάρχει. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει προτείνει το εορταστικό ωράριο να ξεκινήσει από τις 11 Δεκέμβρη».

Πηγή: eea.gr

08 December 2022
Banner
Banner