Προχωρά η προετοιμασία του Συνεδρίου Κρέατος
Related Articles
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία του Πανελλήνιου Συνεδρίου Το Κρέας και τα Προϊόντα του "από τον στάβλο στο πιάτο", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2015 στη Θεσσαλονίκη.
Το Συνέδριο γίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop και η θεματολογία του περιλαμβάνει ολόκληρη την τροφική αλυσίδα. Ήδη έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ενώ έχει την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το περιοδικό Meat News και η ΔΕΘ-Helexpo.
Η Επιστημονική Επιτροπή
Η επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, επιδιώκοντας την διεπιστημονική συζήτηση και την ολοκληρωμένη προσέγγιση του τομέα του κρέατος. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Σπυρίδων Ραμαντάνης, καθηγητής ΤΕΙΑ και μέλη της οι: Ιωάννης Αμβροσιάδης, Καθηγητής Α.Π.Θ., Γεώργιος Αμοιρίδης, Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας, Γεώργιος Αρσένος, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ., Βασίλειος Βοζίκης, Διευθυντής Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης, Υπ.Α.Α.Τ., Κωνσταντίνος Γενηγεώργης, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ. και UC Davis, Σπυρίδων Γεωργάκης, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ., Ανδρέας Γεωργούδης, Καθηγητής Α.Π.Θ., Αλέξανδρος Γκόβαρης, Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας, Παναγιώτης Γούλας, Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Λάρισας, Ελευθέριος Δροσινός, Αναπληρωτής Καθηγητής Γ.Π.Α., Αντώνιος Ζαμπέλας, Καθηγητής Γ.Π.Α., Γεώργιος Ζέρβας, Καθηγητής Γ.Π.Α., Κωνσταντίνος Κουτσουμανής, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ., Χαράλαμπος Λαζαρίδης, Καθηγητής Α.Π.Θ., Λεωνίδας Λεοντίδης, Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας, Γεωργία Μεθενίτου, Διευθύντρια, Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων, Υπ.Α.Α.Τ., Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, Διευθυντής Εργαστηριακών Ελέγχων, ΕΦΕΤ, Ιωσήφ Μπιζέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Γ.Π.Α., Γεώργιος-Ιωάννης Νυχάς, Καθηγητής Γ.Π.Α., Ηλίας Παπαδόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ., Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Παν. Ιωαννίνων, Αγγελική Ρόδη-Μπουριέλ, Καθηγήτρια Παν. Θεσσαλίας, Νικόλαος Σούλτος, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ., Πέτρος Ταούκης, Καθηγητής Ε.Μ.Π., Παναγιώτα Φλώρου-Πανέρη, Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Αντώνιος Φωτόπουλος, Γενικός Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ «Δήμητρα», Σέρκος Χαρουτουνιάν, Καθηγητής Γ.Π.Α., Πρόεδρος ΕΛΓΟ «Δήμητρα».
Η Οργανωτική Επιτροπή
Στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου έχουν συμπεριληφθεί εκπρόσωποι σημαντικών φορέων. Πρόεδρος είναι ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Κωνσταντίνος Μπλιάτκας, διευθυντής της διαδικτυακής πύλης viosimi.gr του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και αντιπρόεδρος ο αρχισυντάκτης του Meat News Γιώργος Κατερίνης. Συμμετέχουν επίσης οι: Αντώνης Αλυσσανδράκης από τον Κλάδο Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, Ελευθέριος Γίτσας, πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, Αικατερίνη Λουκάκη, πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, Παναγιώτα Μαντζαβίνου, Διευθύντρια Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Ασημίνα Μπόρη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, Γεώργιος Οικονόμου, εντεταλμένος σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, Σταύρος Πέρρος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Τερψίδης, Διευθυντής του Γ’ Κτηνιατρικού Νοσοκομείου, Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Νικόλαος Τσεμπερλίδης, πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Βασίλειος Τσουκαλάς, Δρ. Χημικός Τροφίμων, Αθανάσιος Τυρπένου, Π. Ερευνητής Α΄ ΕΘΙΑΓΕ, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπτυξη της Ελληνικής Παραγωγής-Εμπορίας και Μεταποίησης Κρέατος Βορείου Ελλάδος (ΣΠΑΚΒΕ).
Για να διαβάσετε την Α' ανακοίνωση του Συνεδρίου, πατήστε εδώ