Προτεραιότητα η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – Κυβερνητικό σχέδιο άνω των 3 δισ. ευρώ

03 September 2024

Προτεραιότητα η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – Κυβερνητικό σχέδιο άνω των 3 δισ. ευρώ

Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παρουσία του στην περιοχή σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel, επισήμανε τη δέσμευση της κυβέρνησης στην υλοποίηση ενός ευρείας κλίμακας προγράμματος ανασυγκρότησης ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε ο κ. Τσιάρας, έχουν δοθεί πάνω από 180 εκατ. ευρώ μέσω της Κρατικής Αρωγής, ενώ οι αποζημιώσεις για τις αγροτικές παραγωγές έχουν φτάσει τα 270 εκατ. ευρώ, με το ποσό να αναμένεται να ξεπεράσει τα 310 εκατ. ευρώ. Επίσης, 237 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και έργα υποδομής συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι, παρά την αφοσίωση της κυβέρνησης στο σχέδιο ανασυγκρότησης, η υλοποίηση του δεν μπορεί να γίνει άμεσα και απαιτεί χρόνο. Οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και η εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων καθιστούν αναγκαίο ένα χρονικό πλαίσιο πέντε ετών για την ολοκλήρωση των έργων. Τα έργα αυτά, όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας, δεν θα είναι μόνο αρδευτικά, αλλά και αντιπλημμυρικά, ενισχύοντας την αγροτική παραγωγή και την προστασία της περιοχής από μελλοντικές φυσικές καταστροφές.

03 September 2024
Banner