Προσπάθεια των κρεοπωλών για συγκράτηση των τιμών

12 December 2022

Προσπάθεια των κρεοπωλών για συγκράτηση των τιμών

Σε κρατικό κανάλι μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης επιβεβαιώνοντας πως φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι το ακριβότερο της 20ετίας, καθώς οι τιμές της γαλοπούλας αλλά και του χοιρινού έχουν αυξηθεί κατά 20% συγκριτικά με το 2021, συμπαρασύροντας και τις τιμές των άλλων κρεάτων.

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι να μην υπάρξει πίεση μέσα στην εορταστική περίοδο, λόγω ελλείψεως κρεάτων κι ανέβουν κι άλλο οι τιμές» είπε ο κ. Ντεληφιλιππίδης και συνέχισε: «Η ακρίβεια που χτυπά φέτος το γιορτινό τραπέζι είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών σε όλα τα είδη. Εμείς σαν επαγγελματίες ανησυχούμεΜην έχουμε μια πίεση ανοδικών τιμών μέσα στις γιορτές. Ευελπιστώ να πάμε καλά».

Προς το παρόν το χοιρινό πωλείται στα 7 ευρώ το κιλό και η γαλοπούλα η ελληνική κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό, ενώ οι εισαγόμενες τιμώνται περίπου 7,5 με 8 ευρώ το κιλό.

Ο κ. Ντεληφιλιππίδης δήλωσε πως οι κρεοπώλες θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να συγκρατήσουν τις τιμές, εκτιμώντας την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκονται τα νοικοκυριά.

12 December 2022
Banner
Banner