Προσπάθεια μείωσης των τιμών βοοειδών από τα εργοστάσια μεταποίησης, καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι της Ιρλανδίας

18 October 2023

Προσπάθεια μείωσης των τιμών βοοειδών από τα εργοστάσια μεταποίησης, καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι της Ιρλανδίας

Τα εργοστάσια μεταποίησης στην Ιρλανδία κάνουν προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές, αλλά ο πρόεδρος του Ιρλανδικού Αγροτικού Συνδέσμου Ζώων, Μπρένταν Γκόλντεν, δήλωσε πως οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να αντισταθούν σ’ αυτή την προσπάθεια: «Η συμπεριφορά ορισμένων εργοστασίων στην προσπάθεια μείωσης των τιμών δεν δείχνει σεβασμό στους αγρότες που έχουν κάνει τεράστιες επενδύσεις στη φροντίδα των βοοειδών τους χειμερινούς μήνες».

Ο Μπρένταν Γκόλντεν είπε ότι οι αγρότες βόειου κρέατος γνωρίζουν τον αντίκτυπο από την κινεζική αγορά και δεν θα ξεγελαστούν από τη συνηθισμένη προπαγάνδα που κάνουν τα εργοστάσια, προκειμένου να ελέγξουν την αγορά. «Τα εργοστάσια γνωρίζουν πολύ καλά πόσο περιορισμένες είναι οι προμήθειες βόειου κρέατος. Προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κατάσταση μειώνοντας την απόδοση. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει. Οι τιμές του βόειου κρέατος πρέπει να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της αγοράς και την αυξημένη ζήτηση σε υψηλότερες τιμές», είπε.

Είπε ότι η Bord Bia* προβλέπει ότι οι προμήθειες βοοειδών θα μειωθούν κατά 60.000 κεφάλια φέτος, με όλη αυτή τη μείωση να σημειώνεται το πρώτο εξάμηνο του έτους.

«Οι αγρότες πρέπει να απαιτήσουν άμεσες αυξήσεις τιμών. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι προσφέρουν σε χαμηλότερες τιμές, τα εργοστάσια στην πραγματικότητα κάνουν προσφορές για 10c/kg πάνω από τις τιμές για να εξασφαλίσουν αρκετές ποσότητες βοοειδών», κατέληξε ο Brendan Golden.

* Η Bord Bia είναι μια ιρλανδική κρατική υπηρεσία με στόχο την προώθηση των πωλήσεων ιρλανδικών τροφίμων και κηπευτικών τόσο στην Ιρλανδία όσο και στο εξωτερικό. Η Bord Bia εργάζεται για μικρούς παραγωγούς προωθώντας και πιστοποιώντας τις αγορές των αγροτών και για μεγαλύτερους παραγωγούς, προσφέροντας υπηρεσίες διεθνούς μάρκετινγκ.

Πηγή: euromeatnews.com

18 October 2023
Banner
Banner