Προειδοποίηση των γαλλικών Αρχών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

08 July 2024

Προειδοποίηση των γαλλικών Αρχών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

Με δεδομένο πως η αφρικανική λοίμωξη των χοίρων (ASF) είναι πλέον προ των πυλών της Γαλλίας, το υπουργείο Γεωργίας στο Παρίσι έχει εντείνει τις προειδοποιήσεις προς τους επισκέπτες και τους ξένους εργαζομένους, να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψουν την εισαγωγή της θανατηφόρας ασθένειας στη χώρα.

Συστήνεται επίσης σε όλους τους επισκέπτες και συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ιδίως όταν μεταφέρουν χοιρινό ή προϊόντα χοιρινού από περιοχές που έχουν πληγεί από ASF.

Αποκαλύφθηκε ότι αγριογούρουνα στη βόρεια Ιταλία παρουσιάζουν αυξανόμενο αριθμό περιστατικών ASF, σε περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Στη Γερμανία, πρόσφατα εντοπίστηκαν μισά ντουζίνα νέων κρουσμάτων κοντά στη Φρανκφούρτη, μόλις 100 χιλιόμετρα από τη Γαλλία, ανακοίνωσε το αντίστοιχο τμήμα. "Η ASF δεν απειλεί τον άνθρωπο, αλλά είναι μεταδοτική και φονική για χοίρους και αγριογούρουνα. Μια έκρηξη της ασθένειας θα είχε σοβαρές οικονομικές συνέπειες για χοιροτρόφους και για τον γενικότερο τομέα της χοιροτροφίας".

Οι Αρχές ξεκίνησαν μια νέα επικοινωνιακή εκστρατεία προς τουρίστες και άλλα άτομα που ταξιδεύουν προς και από τη Γερμανία, καθώς και προς άλλες χώρες που έχουν μολυνθεί από ASF. Τους ζητείται να μη μεταφέρουν προϊόντα χοιρινού κρέατος και να μην αφήνουν τρόφιμα στη φύση, αλλά να τα πετούν σε κλειστούς κάδους. Αυτό το μήνυμα απευθύνεται ιδιαίτερα σε διεθνείς οδηγούς φορτηγών, ξένους εργαζόμενους στη γεωργία και στην κηπουρική, καθώς και σε πεζοπόρους.

Οι μεταφορείς χοίρων και χοιρινού κρέατος πρέπει πάντα να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν τα οχήματά τους μετά την εκφόρτωση. Επιπλέον, οι Αρχές επαναλαμβάνει την προειδοποίησή του προς κυνηγούς, πεζοπόρους και χοιροτρόφους να αναφέρουν οποιαδήποτε υποψία μόλυνσης ASF σε κτηνίατρο ή αρμόδιες Αρχές το συντομότερο δυνατόν. Κάθε εύρημα νεκρού αγριόχοιρου πρέπει επίσης να αναφέρεται.

Πηγή: pigprogress.net

08 July 2024
Banner