ΠΟΚΚ προς ΥΠΑΑΤ: Λύστε τα προβλήματα των κτηνιάτρων για να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά

11 April 2024

ΠΟΚΚ προς ΥΠΑΑΤ: Λύστε τα προβλήματα των κτηνιάτρων για να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά

Ανησυχία προκαλεί στους επαγγελματίες του κρέατος η προκήρυξη αποχής - απεργίας των γεωτεχνικών ενόψει της αγοράς του Πάσχα. Με επιστολή που απευθύνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών επισημαίνει το ρόλο που παίζουν οι κτηνατρικές αρχές στον έλεγχο και τη σφαγή των αμνοεριφίων και ζητά να γίνει «γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για την επίλυση των αιτημάτων των κτηνιάτρων», ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε δυσλειτουργία στην τροφοδοσία της αγοράς.

Η επιστολή της ΠΟΚΚ έχει ως εξής:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Πρωταρχική μέριμνα του καταστηματάρχη κρεοπώλη είναι η διάθεση στον πελάτη του-καταναλωτή ποιοτικού και ελεγμένου κρέατος, ιδιαίτερα τις Άγιες ημέρες του Πάσχα που έρχονται, όπου θα διατεθούν προς πώληση κατά βάση ποσότητες αμνοεριφίων, που επιβάλλεται να ελεγχθεί η σφαγή τους, η  ποιότητα, αλλά και η προέλευσή τους. Αυτό επιτυγχάνεται σε συνεργασία και με τον έλεγχο που διεξάγουν οι Κτηνιατρικές Αρχές. Πρόσφατα η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, μέλος της οποίας είναι και οι Κτηνίατροι, εξήγγειλε αποχή -απεργία από τα ελεγκτικά καθήκοντά τους, αρχής γενομένης την 15η Απριλίου, για την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη σφαγή, στον έλεγχο και την τροφοδοσία κρέατος, ιδιαίτερα των αμνοεριφίων.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αιτούμαστε από εσάς, ως συναρμόδιο Υπουργείο, όπως ενσκήψετε, προβείτε σε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο για την επίλυση των αιτημάτων των Κτηνιάτρων, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε  δυσλειτουργία στη σφαγή και την εν γένει τροφοδοσία της αγοράς, ελλείψει των απαραίτητων κτηνιατρικών ελέγχων, σε βάρος του πελάτη – καταναλωτή.

11 April 2024
Banner
Banner