Περίθαλψη και σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ – αντιδρά η ΓΣΕΒΕΕ

20 June 2014

Με αίτηση στον ΟΑΕΕ και την υποχρεωτική προσκόμιση εκκαθαριστικών της εφορίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013, όπου θα ελέγχονται για να διαπιστωθεί ότι ο μέσος όρος του οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, θα μπορούν να αποκτούν δικαίωμα για παροχές ασθενείας από τον ΕΟΠΥΥ έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015 όσοι χρωστούν εισφορές ή έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Αυτό προβλέπεται σε ΚΥΑ που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.
Η ΓΣΕΒΕΕ χαρακτηρίζει "δώρο άδωρο" την απόφαση. "Και τούτο διότι από τη μια μεριά αναγνωρίζει αυτό που εδώ και μια τετραετία απαιτούσε η ΓΣΕΒΕΕ για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας και παραδέχεται ότι ήταν άδικο να στερεί από τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ τις παροχές υγείας ενώ από την άλλη περιορίζει ασφυκτικά το εύρος των δικαιούμενων ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με τα όριο του οικογενειακού εισοδήματος που έχει θέσει".
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ θα πρέπει να αυξηθεί το όριο του οικογενειακού εισοδήματος.
εδώ μπορείτε να δείτε την απόφαση.

20 June 2014
Banner