Παράταση για τη σύνδεση ταμειακών-POS ζητούν οι κρεοπώλες

20 February 2024

Παράταση για τη σύνδεση ταμειακών-POS ζητούν οι κρεοπώλες

Αδύνατη φαντάζει η εμπρόθεσμη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με POS, λόγω της πληθώρας των επαγγελματιών που απαιτείται βάσει της νομοθεσίας να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια. Θυμίζουμε ότι η ημερομηνία που έχει δώσει το Υπουργείο Οικονομικών για την εφαρμογή του μέτρου είναι η 1η Μαρτίου 2024 και μέχρι σήμερα χιλιάδες επαγγελματίες δεν έχουν κατορθώσει να εναρμονιστούν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών με έγγραφο αίτημά της προς την ΓΣΕΒΕΕ, ζητά την παρέμβαση της Συνομοσπονδίας προς το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να εξασφαλιστεί τουλάχιστον μια μηνιαία παράταση:

«Εξαιτίας του υπερβολικά απαιτούμενου χρόνου αναμονής (πέραν των 15 ημερών) λόγω συσσώρευσης πολλών αιτήσεων των επαγγελματιών, οι οποίοι επιθυμούν τη σύνδεση της ταμειακής με POS, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξασφαλιστεί τουλάχιστον μια μηνιαία παράταση διότι διαφορετικά, μοιραία, θα βρεθούμε εκπρόθεσμοι.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας, διότι η εξεύρεση λύσης  μεταξύ των επαγγελματιών και του κράτους δεν εκφράζει μόνο τη δική μας θέση αλλά τη θέση όλων των κλάδων που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ».

20 February 2024
Banner
Banner