Πανελλαδική συνάντηση κτηνοτρόφων στη Λάρισα

12 December 2023

Πανελλαδική συνάντηση κτηνοτρόφων στη Λάρισα

Οι τιμές παραγωγού στο γάλα, τα περιστατικά ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας, οι πληρωμές επιδοτήσεων, οι καταβολές συνδεδεμένων ενισχύσεων αλλά και προτάσεις για την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ τέθηκαν επί τάπητος σε πανελλαδική συνάντηση κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στη Λάρισα.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω πανελλαδική συνάντηση Κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε μετά από το κάλεσμα των προέδρων των συνεταιρισμών Βους Ελλάς (Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Εκτροφέων Βοοειδών) και Bune Coop (Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου) Αθανάσιου Κουτίνα και Αργύρη Μπαϊρακτάρη αντίστοιχα.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν από τους παρευρισκόμενους ήταν:

  1. Αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ
  2. Οι προβληματικές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Προτάσεις για βελτίωση της ΚΑΠ
  4. Οι ελληνοποιήσεις για το γάλα και το κρέας αλλά και οι τιμές της φέτας και του κρέατος
  5. Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν: Μόσχος Δημήτρης εκπρόσωπος ΣΕΚ, Κύρτσιος και Καμπούρης εκπρόσωποι από τον ΠΕΚ, Φλωροκάπης Δημήτρης εκπρόσωπος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Παπαδόπουλος Γιάννης εκπρόσωπος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, Ακριτίδης Κωνσταντίνος εκπρόσωπος Συντονιστικού Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Πανωμάτης Κώστας εκπρόσωπος των Παρακάρλιων Κτηνοτρόφων, Τζιότζιος Μιχάλης εκπρόσωπος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, Μπαλούκας Δημήτρης νέος πρόεδρος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, Παλάσκας Νίκος εκπρόσωπος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, Τσίτσιας Αντώνης από το Κτηνοτροφικό Σύλλογο Τυρνάβου και πολλοί άλλοι κτηνοτροφικοί φορείς και σύλλογοι αλλά και κτηνοτρόφοι.

Από τους κτηνοτρόφους αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί ένας Πανελλαδικός Ενιαίος Κτηνοτροφικός Φορέας με εκπροσώπους από όλους τους συνεταιρισμούς, τους συλλόγους και φορείς, ο οποίος θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκη, καθώς και εκπρόσωπο του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΟ, στην Λάρισα, προκειμένου να συζητήσουν τα παραπάνω θέματα, να θέσουν τις προτάσεις τους και να πάρουν απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα της κτηνοτροφίας. Η συζήτηση των παρευρισκόμενων έκλεισε ανανεώνοντας το ραντεβού με το Συντονιστικό.

Πηγή: agro24.gr

12 December 2023
Banner
Banner