Πανελλαδική συνάντηση αγροτών στις 6/2 στη Νίκαια της Λάρισας – Επιστρέφουν τα τρακτέρ στα μπλόκα τους

05 February 2024

Πανελλαδική συνάντηση αγροτών στις 6/2 στη Νίκαια της Λάρισας – Επιστρέφουν τα τρακτέρ στα μπλόκα τους

Related Articles

Τα 300 τρακτέρ που είχαν σταθμεύσει από την 1/2 έξω από τη ΔΕΘ, που διεξήχθη η Αgrotica 2024, αποχωρούν σταδιακά και επιστρέφουν στα μπλόκα τους.

«Από νωρίς το μεσημέρι και μετά, σε συνεννόηση με την αστυνομία ώστε να μη δημιουργήσουμε κυκλοφοριακή επιβάρυνση, θα ξεκινήσουμε την αποχώρησή μας από τη ΔΕΘ και θα επιστρέψουμε πίσω στα μπλόκα μας, τα οποία και θα ενισχύσουμε. Θα γίνουν γενικές συνελεύσεις στις κατά τόπους περιοχές όπου έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα και φυσικά θα συμμετέχουμε όλοι με αντιπροσωπείες μας στην πανελλαδική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 6/2 στη Νίκαια της Λάρισας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Λαγκαδά Κώστας Χατζηπαραδείσης.

Στο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα προχθές, στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες του πρωτογενούς τομέα επανατοποθετήθηκαν ως προς τις αποφάσεις τους, βάζοντας θέμα για ενίσχυση των μπλόκων που έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα και διαδήλωση στη Βουλή.

Μπλοκ υπάρχουν σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία, ενώ το μπλοκ στα Μαλγαρα και συγκεκριμένα στην έξοδο προς Θεσσαλονίκη, ενισχύθηκε χθες με αγρότες και κτηνοτρόφους κι από άλλες περιοχές, όπως Ραχιά, Βαλμάδα, Χαλάστρα και Άδενδρο.

Οι αγρότες εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους αφού, όπως χαρακτηριστικά λένε σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης, «είναι ασπιρίνες για να απαλύνουν ελαφρά των πόνο τους». Ζητούν από την κυβέρνηση εγγυήσεις για το εισόδημά τους και μέτρα που να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους αλλά και να έχουν δυνατότητα επιβίωσης.

05 February 2024
Banner