Παγκόσμιος διαγωνισμός καλύτερης μπριζόλας, 2022
Related Articles
Στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 έγινε στο Δουβλίνο ο φετινός διαγωνισμός World Steak Challenge. Το World Steak Challenge, το οποίο διοργανώνεται από τον εκδότη του FoodNavigator William Reed, πραγματοποιήθηκε στο Fire Steakhouse του Δουβλίνου σε συνεργασία με τον επίσημο οικοδεσπότη συνεργάτη του φορέα προώθησης ιρλανδικών τροφίμων Bord Bia και τον επίσημο προμηθευτή Synergy Grill Technology.
Το βραβείο καλύτερης μπριζόλας στον κόσμο απονεμήθηκε φέτος στο γιαπωνέζικο Ουαγκιου (Wagyu) της εταιρείας Starzen Co, ενώ το ίδιο κομμάτι κρίθηκε ως το καλύτερο κόντρα φιλέτο στον κόσμο. Το Akune Gold από το οποίο προέρχεται το Wagyu ανήκει στην κατηγορία Α4, 30 μηνών και τρεφόταν από σιτηρά της περιοχή Kagoshima - μια περιοχή γνωστή για το ζεστό κλίμα και την άφθονη παροχή νερού.
Το καλύτερο φιλέτο του κόσμου προέρχεται από την Πολωνία. Η αγελάδα, που εκτράφηκε από την MFC Carni, τράφηκε με σιτηρά και αποκτήθηκε από μια διασταύρωση φυλής πολωνικού Holstein και Black Angus. Η μπριζόλα είναι γνωστή για τις «έντονες γεύσεις, το γλυκό άρωμα και τη μοναδική της τρυφερότητα».
Και το βραβείο για το καλύτερο Ribeye στον κόσμο απονεμήθηκε στο Jack's Creek της Αυστραλίας, το οποίο κέρδισε το καλύτερο φιλέτο, το καλύτερο Ribeye και το Grain-Fed γκονγκ το 2021. Σύμφωνα με τους κριτές.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε έναν νέο νικητή για το φετινό World Steak Challenge. Είναι πολύ συναρπαστικό να έχουμε την πρώτη μας ιαπωνική συμμετοχή και, κατά συνέπεια, τον νικητή της Καλύτερης Μπριζόλας στον Κόσμο», είπε ο Ed Bedington από το World Steak Challenge.
Το World Steak Challenge, που διανύει τον 8o χρόνο του, αποτελείται από μια ομάδα περισσότερων από 60 ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένου του Richie Wilson, τηλεοπτικού σεφ και εκτελεστικού σεφ του Fire Steakhouse στο Δουβλίνο καθώς και του Ιωάννη Γραμμένου, executive chef και κρεατολόγου του Heliot Steak House στο Λονδίνο.
Ο διαγωνισμός είχε φέτος περισσότερες συμμετοχές από τα προηγούμενα χρόνια Η διοργανώτρια χώρα, η Ιρλανδία, πήρε τα περισσότερα μετάλλια, με συνολικά 54. Η Αγγλία ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 36 και η Φινλανδία με 28.