Παγκόσμια Έκθεση Χοιροτροφίας 2022 στην Αϊόβα – τεχνολογικές καινοτομίες και εκπαιδεύσεις

05 July 2022

Παγκόσμια Έκθεση Χοιροτροφίας 2022 στην Αϊόβα – τεχνολογικές καινοτομίες και εκπαιδεύσεις

Related Articles

Η ετήσια συνάντηση της βιομηχανίας χοίρων της Βόρειας Αμερικής, World Pork Expo 2022. στην Αϊόβα προσέλκυσε περισσότερους από 10.000 παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου στο Des Moines, των ΗΠΑ, από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου. Οι επισκέπτες απ’ ολόκληρο τον επέστρεψαν στην Αϊόβα και η ατμόσφαιρα ήταν αισιόδοξη, παρά την έκκληση για επαγρύπνηση εξαιτίας των ασθενειών που ταλαιπωρούν τα ζώα και έχουν κόστος στην παραγωγή.

Η μεγάλη προσέλευση του κοινού, οι καλές καιρικές συνθήκες και τα νέα προϊόντα που παρουσιάστηκαν δεν μπόρεσαν να κρύψουν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σήμερα και ένα από τα πιο βασικά είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού, που συζητήθηκε ιδιαίτερα.

Η World Pork Expo συμπεριέλαβε στη διοργάνωσή της και συζητήσεις που αφορούν τον κλάδο της χοιροτροφίας όπως αυτή που διεξήχθη με τίτλο: «Η βιωσιμότητα του χοιρινού και η ετοιμότητα για τις ασθένειες των ζώων», ενώ στις νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες παρουσιάστηκαν δύο νέα προϊόντα  το Gestal's Select και το PigEasy's Meal Meter 2.0. Πρόκειται για δύο λειτουργικές ταΐστρες αυτοδιατροφής των χοιρομητέρων αλλά και με δυνατότητες μέτρησης τροφής και νερού, συνδυάζοντας τη μοναδική ικανότητα μιας χοιρομητέρας να αυτορρυθμίζει την πρόσληψη της τροφής της κατά την αναπαραγωγή/κύηση ή τη γαλουχία ενώ ο παραγωγός  γνωρίζει ακριβώς πόσο τρώει ή πίνει σε μια μέρα.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα τεχνολογία που κυκλοφόρησε στο WPX είναι το Manure Monitoring Stick. Η συγκεκριμένη συσκευή εξυπηρετεί τους παραγωγούς να ανιχνεύσουν διαρροές νερού ή υπερβολικά επίπεδα γεμίσματος στο λάκκο των χοίρων, γεγονός που βοηθά στη βιωσιμότητα στα συστήματα χοιροτροφείων.

Σημαντικό να αναφέρουμε και τις εταιρείες ζωοτροφών που παρουσίασαν νέα προϊόντα, καινοτόμα, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις της παγκόσμιαςβιομηχανίας χοιροτροφίας με στόχο υγιή ζώα.

Πρωτόκολλο βιοασφάλειας

Για εύλογους λόγους, η έκθεση πληρούσε προϋποθέσεις ασφάλειας:

  • Δεν υπάρχουν προϊόντα σόγιας από χώρες θετικές για ASF
  • Τυχόν προϊόντα ζωοτροφών με κόκκους θα συμμορφώνονται με τις οδηγίες βιοασφάλειας της AFIA
  • Οι ζωοτροφές και τα συστατικά ζωοτροφών θα εμφανίζονται σε συσκευασία που δεν επιτρέπει την επαφή των προϊόντων
  • Καμία ζωοτροφή ή συστατικά ζωοτροφών δεν θα σταλούν στο σπίτι μαζί με τους παραγωγούς και θα πρέπει να απορριφθούν πριν φύγουν από τον εκθεσιακό χώρο
  • Δεν υπάρχουν ζωντανά ζώα στην έκθεση.
  • Στους όρους βιοασφάλειας θα περιλαμβάνονται ποδόλουτρα, πληροφοριακή σήμανση, σταθμοί πλυσίματος χεριών, καθαρισμός κοινών χώρων συναντήσεων.
  • Κατάλληλα υποδήματα, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες και το προσωπικό των εκθετών θα πρέπει να περπατήσουν μέσα από μονοπάτια.

Η επόμενη έκθεση είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 2023.

Πηγή: worldpork.org

05 July 2022
Banner
Banner