Ο ΥφΑΑΤ, Γ. Στύλιος, στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ

31 May 2022

Ο ΥφΑΑΤ, Γ. Στύλιος, στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ

Στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, το οποίο διοργάνωσε η Enterprise Greece, στις 30/5/2022, παρέστη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, στο πλαίσιο της προοπτικής συνεργασίας της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο κ. Στύλιος παρουσίασε τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της Αγροτικής Παραγωγής και των Τροφίμων και ανέφερε ότι «η στρατηγική μας δίνει έμφαση στην καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα.  Κύριο εργαλείο για την εκπλήρωση αυτών των στόχων είναι η ΚΑΠ (2023-2027) που διαθέτει πόρους 19,5 δισ. ευρώ. Μέσω αυτής, χρηματοδοτείται η στροφή σε ασφαλέστερα, πιο υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μίλησε για τα οφέλη της Ευφυούς Γεωργίας, αναφερόμενος και στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, λέγοντας πως ο «στόχος είναι να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί η ποιότητα  εμβληματικών ελληνικών προϊόντων. με ισχυρή εξωστρέφεια, όπως η ελιά, το λάδι, η φέτα, το ακτινίδιο κ.ά. Θέλουμε τα προϊόντα που έχουν αναγνωριστεί από την ΕΕ ως ΠΟΠ και ΠΓΕ, να αποτελέσουν το θεμέλιο για την μεταμόρφωση του εγχώριου πρωτογενούς τομέα στον πλέον εξωστρεφή της ελληνικής οικονομίας».

Σχετικά με την Ε.Ε. ο υφυπουργός τόνισε: «Ακολουθούμε την Ευρωπαϊκή στρατηγική From Farm to Fork, που είναι η "καρδιά" του Ευρωπαϊκού Green Deal. Σε αυτό το πλαίσιο χρηματοδοτούμε καλλιεργητικές μεθόδους και προϊόντα που χρησιμοποιούν την μικρότερη δυνατή ποσότητα φυτοφαρμάκων. Δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ποιότητά τους».

31 May 2022
Banner
Banner