Ο υπΑΑΤ στον ΣΕΒΤ: “Η αγροδιατροφή κλειδί για μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου”

09 June 2022

Ο υπΑΑΤ στον ΣΕΒΤ: “Η αγροδιατροφή κλειδί για μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου”

Στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών παρευρέθη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, στις 8 Ιουνίου 2022, λέγοντας χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Ο κλάδος της αγροδιατροφής μπορεί να αποτελέσει το "κλειδί" για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και να προσελκύσει πολλές ξένες επενδύσεις».

Ο υπουργός τόνισε πως η στοχευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούνται αλλά και συνένωση δυνάμεων επιχειρηματικού κόσμου και πολιτείας, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, καλύπτουν τις νέες ανάγκες και συνήθειες που έχουν προκύψει και διαμορφωθεί μέσα από τις αλλεπάλληλες παγκόσμιες κρίσεις.

Ο κ. Γεωργαντάς εξήρε τη σημαντική προσφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία, καθώς, όπως είπε,  κατέχει σημαντικό μερίδιο στις εξαγωγές και συνιστά τον μεγαλύτερο εργοδότη στο χώρο της μεταποίησης, προσφέροντας σημαντική στήριξη στο ΑΕΠ. Και συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης μέσα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, της έρευνας- καινοτομίας και της αύξησης των επενδύσεων». Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός πως «η Ελλάδα διαθέτει προϊόντα των οποίων η υψηλή διατροφική αξία και η ποιότητα διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό και δημιουργούν ένα σημαντικό brand», εκτιμώντας ότι υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω προώθησής τους.

Ο υπΑΑΤ, κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που γεννά η κρίση «για να διεκδικήσουμε, ως χώρα, μεγαλύτερο μερίδιο για τα προϊόντα μας στις διεθνείς αγορές».

09 June 2022
Banner
Banner