Ο ΟΚΑΑ στηρίζει την Ανάπτυξη και την Ψηφιοποίηση του Χονδρεμπορίου Φρέσκων και Νωπών Τροφίμων

17 February 2023

Ο ΟΚΑΑ στηρίζει την Ανάπτυξη και την Ψηφιοποίηση του Χονδρεμπορίου Φρέσκων και Νωπών Τροφίμων

Συνάντηση εργασίας διοργάνωσε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, στις 15/2/2023, με εκπροσώπους όλων των χονδρεμπορικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε η Διοίκηση του Οργανισμού καθώς και οι υπουργοί που υποστηρίζουν την Επιχειρηματικότητα και την Ψηφιοποίηση.

Στη συνάντηση, που έγινε στο πλαίσιο δράσης υποστήριξης των επιχειρήσεων του ΟΚΑΑ, συμμετείχαν περισσότεροι από 100 χονδρέμποροι Οπωροκηπευτικών, Αλιευμάτων και Κρέατος οι οποίοι συζήτησαν με τη Διοίκηση του ΟΚΑΑ τα θέματα που αφορούν τους κλάδους τους. Παρόντες ήταν και οι υπουργοί,  Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Πιερρακάκςη και Νίκος Παπαθανάσης, καθώς και ο υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου.

Η Διοίκηση ενημέρωσε για τα έργα που υλοποιήθηκαν αλλά και όσα σχεδιάζει να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια, ενώ οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη συνεργασία των χονδρεμπορικών επιχειρήσεων με το κράτος, την ένταξη των επιχειρήσεων σε επενδύσεις  για την Αλιευτική Πολιτική και την Στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα.

Ο κ. Απόστολος Αποστολάκος,  Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού που η συμβολή του κλάδου στην Εθνική Οικονομία αναγνωρίζεται εμπράκτως από τέσσερις κορυφαίους υπουργούς. Αυτό αποδεικνύεται με την παρουσία τους στον φυσικό χώρο της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, όπου αφού παρουσίασαν τα έργα που αφορούν τον κλάδο, έλαβαν τις  απόψεις και τους προβληματισμούς των εμπόρων, συζήτησαν πιθανές λύσεις και έθεσαν τα θεμέλια ώστε το κλάδος του χονδρεμπορίου Φρέσκων και Νωπών Τροφίμων να αναπτυχθεί και να ψηφιοποιηθεί σε σύγχρονες βάσεις».

17 February 2023
Banner
Banner