Ο κ. Γεωργαντάς στην Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης

10 June 2022

Ο κ. Γεωργαντάς στην Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης

Related Articles

Ημερίδα διοργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, στις 10/6/2022 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης που εορτάζεται σήμερα και σ’ αυτήν παρευρέθη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντάς.

Ο υπουργός εξήρε το ρόλο της Διαπίστευσης λέγοντας πως αποτελεί το «κλειδί» που ανοίγει πιο εύκολα τις πόρτες στις διεθνείς αγορές και μπορεί να ενισχύσει τις εξαγωγές στον αγροδιατροφικό τομέα και μέσω αυτής μπορεί να εξασφαλιστούν υψηλού επιπέδου και εγνωσμένης αξίας προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε: «Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι αναγνωρισμένης διατροφικής αξίας παγκοσμίως. Η διασφάλιση της ποιότητάς τους μέσω του συστήματος διαπίστευσης, ενισχύει την προσπάθεια που κάνουν παραγωγοί και πολιτεία για την απόκτηση brand name για τα ελληνικά προϊόντα και την ταύτισή τους με την ποιότητα. Παράλληλα με την ενίσχυση της ταυτότητάς τους, η διαπίστευση ενισχύει και την αναγνωρισιμότητά τους στις διεθνείς αγορές», τόνισε ο ΥπΑΑΤ, ενώ μίλησε για τη σημαντική θέση που κατέχει ο  ΕΣΥΔ και στον τομέας της διατροφής και υπογράμμισε ότι οι ελληνικές εταιρείες και οι παραγωγοί που είναι ενταγμένοι στο σύστημα διαπίστευσης έχουν πιο δυναμική διείσδυση στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης που οι καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε πιστοποιημένα και ασφαλή προϊόντα.

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να μιλήσει για τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα και τα ελαιούχα, καθώς και την προοπτική που έχουν στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας της σημαντικής αναγνωρισιμότητας που έχουν κατακτήσει.

10 June 2022
Banner
Banner