Ο καύσωνας “καίει” την παραγωγή της Γαλλίας

21 June 2022

Ο καύσωνας “καίει” την παραγωγή της Γαλλίας

Ο καύσωνας που «χτύπησε» τη Γαλλία τις τελευταίες μέρες είχε αντίκτυπο και στις καλλιέργειες δημητριακών. Οι θερμοκρασίες έφθασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου (104°F) την περασμένη εβδομάδα, καθώς ένας εξαιρετικά πρώιμος καύσωνας εξαπλώθηκε βόρεια από την Ισπανία και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν αρκετές καλλιέργειες.

Η ανησυχία που εκδηλώθηκε στην αγορά έχει να κάνει με το γεγονός πως η Γαλλία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός σιτηρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η καταστροφή της παραγωγής θα παρουσίαζε πρόβλημα τόσο στη γεωργία, όσο και στην κτηνοτροφία της Ε.Ε.

Παρ’ ότι ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, κ. Φεσνό, φάνηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως δεν θα υπάρχει δραματική επίπτωση στις φετινές σοδειές εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, πληροφορίες αναφέρουν πως οι έμποροι σιτηρών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σχετική μείωση στα προϊόντα τους, ειδικά στο σιτάρι και στο κριθάρι.

Ο καύσωνας, όμως, δεν επηρέασε μόνο τα δημητριακά, αλλά «έκαψε» και τα βοσκοτόπια, δημιουργώντας πρόβλημα στους κτηνοτρόφους αφενός, αλλά μειώνοντας  τη διαθεσιμότητα άχυρου και άλλων κτηνοτροφικών καλλιεργειών αφετέρου, δήλωσε ο Φεσνό.

21 June 2022
Banner
Banner