Ο ΕΦΕΤ ελέγχει το ΙΚΕΑ για πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου

28 February 2013

Συνεχίζει τους ελέγχους ο ΕΦΕΤ σχετικά με την ύπαρξη DNA αλόγου σε διάφορα τρόφιμα σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας, όπως ανακοίνωσε. Σε αυτό το πλαίσιο ελέγχθηκε και το κατάστημα ΙΚΕΑ στον Αερολιμένα Αθηνών, μετά από πληροφορίες για ανίχνευση κρέατος αλόγου σε γεύματα με κεφτεδάκια σε κατάστημα της αλυσίδας στην Τσεχία. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία είχε διακόψει τη συνεργασία των εν λόγω προϊόντων. Έχουν διεξαχθεί, τόσο από τον ΕΦΕΤ όσο και από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας, εκατοντάδες έλεγχοι σε παραγωγικές / μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου. Επιπλέον, έχουν ληφθεί δεκάδες δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο, τα επίσημα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός της εβδομάδος. Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και στην προσπάθειά του για περαιτέρω διερεύνηση και για την υπερκέραση εμποδίων σε τομείς που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του, έχει ζητήσει τη συνδρομή και άλλων Αρχών. Βρίσκεται δε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

28 February 2013
Banner