Οργανοληπτική αξιολόγηση μαύρου χοίρου
Εκδήλωση οργανοληπτικής αξιολόγησης κρέατος του ελληνικού μαύρου χοίρου Ολύμπου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαΐου. Ειδικοί της γευσιγνωσίας και της επιστήμης έχουν κληθεί να αξιολογήσουν κρέας από την πειραματική εκτροφή με ειδική συμπληρωματική διατροφή με πολτό ελιάς που γίνεται στη Φάρμα Φωτιάδη στην Πιερία. Πρόκειται για ένα πειραματικό πρόγραμμα του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο εστιατόριο Nice n Easy στην Κηφισιά και έχει την επιμέλεια του executive chef Νικόλαου Φωτιάδη, αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Γαστρονομίας Πιερίας.