Οι περιορισμοί ζωικής παραγωγής «φρενάρουν» την ανάπτυξη

28 November 2022

Οι περιορισμοί ζωικής παραγωγής «φρενάρουν» την ανάπτυξη

Related Articles

Nέα έκθεση της Rabobank που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες, αναφέρει ότι οι τιμές των ζωικών πρωτεϊνών θα παραμείνουν σταθερές το 2022, με ορισμένες μόνον εξαιρέσεις. Όλα θα εξαρτηθούν, βεβαίως, από τους συνεχείς περιορισμούς της προσφοράς και τη δυναμική που θα έχει η ζήτηση.

Η συνολική τάση για το 2022 είναι για συνεχή ανάπτυξη της παραγωγής μεν, αλλά με σχετική επιβράδυνση, δε, που οδηγείται από το χοιρινό, τα πουλερικά και την υδατοκαλλιέργεια.

Η Rabobank αναμένει ότι η αναπτυξιακή τάση σε αυτούς τους κλάδους θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με το χοιρινό να πηγαίνει πιο αργά.

Το βόειο κρέας και τα ​​αλιεύματα ανοιχτής θάλασσας αναμένεται να μειωθούν ελαφρά, ενώ η συνεχιζόμενη ανάκαμψη των χοίρων της Κίνας θα είναι ο μεγαλύτερος και μοναδικός μοχλός ανάπτυξης στις παγκόσμιες αγορές το 2022.

Στη Βόρεια Αμερική, η συνεχιζόμενη ζήτηση θα στηρίξει την παραγωγή αλλά και τις τιμές, αν και οι περιορισμοί παραγωγής θα μπορούσε να είναι παράγοντας ανατροπής όλων των προβλέψεων.

Στην Ευρώπη, η παραγωγή χοιρινού κρέατος σταθεροποιείται και η εγχώρια κατανάλωση πρέπει να αυξηθεί για να εξισορροπήσει τις αγορές. Τα πουλερικά θα πρέπει να βελτιώσουν το άνοιγμα όλων των καναλιών, παρά το υψηλότερο κόστος.

Η ανάκαμψη της παραγωγής χοιρινού κρέατος στην Κίνα αναμένεται να συνεχιστεί, αλλά η πορεία είναι αβέβαιη. Η κατανάλωση είναι μέτρια και οι τιμές παραμένουν χαμηλές. Η ζήτηση βόειου κρέατος θα παραμείνει σταθερή, ανέφερε η έκθεση, ενώ τα πουλερικά πιέζονται από την ανάκαμψη του χοιρινού κρέατος.

Πηγή: thepigsite-com

28 November 2022
Banner
Banner