Οι οικονομικές ενισχύσεις για τους κτηνοτρόφους της Β. Εύβοιας ακόμα εκκρεμούν

08 June 2022

Οι οικονομικές ενισχύσεις για τους κτηνοτρόφους της Β. Εύβοιας ακόμα εκκρεμούν

Το Δ.Σ. των Παραγωγών Βόρειας Εύβοιας στην τελευταία συνάντησή του ασχολήθηκε με το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, σχεδόν 9 μήνες μετά τη φωτιά του 2021.

Τα προβλήματα που αναδείχθηκαν μέσα απ’ αυτήν τη συζήτηση ήταν πολλά και δυσεπίλυτα προς το παρόν, αφού εκτός από τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πυρκαγιάς, ο πόλεμος και τα αποτελέσματά του, η ακρίβεια δηλαδή, σφίγγει σαν κλοιός τους παραγωγούς, μειώνοντας ασφυκτικά το εισόδημά τους.

Παρ' ότι, όπως είπαν, οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για αποζημιώσεις ήταν πολλές, η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών.

Οι ζωοτροφές είναι μια δύσκολη περίπτωση, ούτως ή άλλως. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί μόνο 106 τόνοι υπό τη μέριμνα της Περιφέρειας, ενώ με καθυστέρηση 9 μηνών πρόκειται να παραδοθούν τριφύλλι πέλετ. Για τις ζωοτροφές που περιέχουν ανάμικτο σιτηρέσιο και είναι το βασικότερο για τη διατροφή των ζώων, ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση από την Περιφέρεια.

Όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση, όσοι κτηνοτρόφοι δήλωναν λιγότερα των 20 ζώων, εξαιρέθηκαν από τις αποζημι΄ωσεις που έδωσε η κυβέρνηση, ανέφεραν οι παραγωγοί.

Ένα ακόμα σοβαρό θέμα που συζητήθηκε ήταν η απαγόρευση βόσκησης στα βοσκοτόπια εξαιτίας των ιδιαίτερων κλιματικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί μετά τις πυρκαγιές.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι αναφέρθηκαν επίσης και στις καταστροφές των καλλιεργειών που προκλήθηκαν τον Μάιο από τις πλημμύρες στη περιοχή, ενώ φάνηκαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται άμεσα, και χωρίς καθυστερήσεις.

Πηγή: tvstar.gr

08 June 2022
Banner
Banner