Οι Κύπριοι προτιμούν το χοιρινό κρέας

27 December 2022

Οι Κύπριοι προτιμούν το χοιρινό κρέας

Οι Κύπριοι, κατά κανόνα, αγαπούν πολύ το κρέας και σύμφωνα με ρεπορτάζ κυπριακού Μέσου, την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, η ένωση κρεοπωλών δήλωσε ότι θα χρειαστεί να εισάγει αρνί από την Ελλάδα για να καλύψει τη ζήτηση. Παρατήρησε μια μικρή πτώση της ζήτησης για ορισμένα κρέατα, όπως το βόειο κρέας και η γαλοπούλα, που αναμενόταν μετά την άνοδο των τιμών κατά 30%, αλλά πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλή.

Η απογραφή της γεωργίας αποκάλυψε ότι η Κύπρος είναι ένα έθνος που τρώει χοιρινό και η βιολογική γεωργία αντιπροσωπεύει το 4,1 % της γεωργικής έκτασης.

Εν τω μεταξύ, η Κυπριακή Ένωση Καταναλωτών ανακοίνωσε πως μια τετραμελής, εύπορη οικογένεια μπορεί να αναμένει να ξοδέψει περίπου 166 ευρώ σε περίπου 35 προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο γεύμα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, μια τετραμελής οικογένεια με προϋπολογισμό θα ξοδέψει περίπου 92 ευρώ σε 19 είδη.

Ανέφερε, επίσης, ότι μια φτωχότερη τετραμελής οικογένεια είναι πιθανό να αγοράσει 11 είδη για το χριστουγεννιάτικο γεύμα με κόστος 24 ευρώ.

Για εξαμελείς οικογένειες οι τιμές με αύξουσα σειρά είναι 37 ευρώ για φτωχή οικογένεια, 119 ευρώ για οικογένεια με προϋπολογισμό και 241 ευρώ για πιο πλούσια οικογένεια.

Ο σύλλογος υποστήριξε ότι οι τιμές δεν αναμένεται να κυμανθούν πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα, με τα μόνα προϊόντα που ενδέχεται να αλλάξουν είναι τα λαχανικά.

«Μέσα από αυτούς τους ελέγχους παρατηρούμε ότι τα προϊόντα που φτάνουν στο πιάτο του Κύπριου καταναλωτή είναι σε άριστη κατάσταση και οι καταναλωτές δεν πρέπει να φοβούνται για την ποιότητα των προϊόντων», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας της Κύπρου, Κ. Καδής, επιθεωρώντας την αγορά.

Πηγή: cyprus--mail-com

27 December 2022
Banner
Banner