Οι κρεοπώλες του Πειραιά αντιδρούν στη λιανική πώληση στον ΟΚΑΑ

13 February 2013

Αντίθετοι στην "σταδιακή μετατροπή του χώρου του ΟΚΑΑ σε χώρο λιανικής πώλησης", όπως χαρακτηριστικά λένε, είναι οι κρεοπώλες του Πειραιά. Η απόφαση του Οργανισμού της Κεντρικής Αγοράς στο Ρέντη να φτιάξει μια πτέρυγα που να απευθύνεται σε καταναλωτές έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις. Με ψήφισμα που εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Κρεοπωλών Πειραιά και Νήσων "Ο Αγ. Γεώργιος" στις 10 Φεβρουαρίου στρέφονται στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΑ σχετικά με την μίσθωση καταστημάτων λιανικής πώλησης.
Όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους «ο χώρος του ΟΚΑΑ είναι χώρος χονδρικής πώλησης και όπως όλες οι αντίστοιχες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μόνο για χονδρική πώληση. Σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, το υπουργείο σας πρέπει να διασφαλίσει την "κοινωνική ηρεμία", αλλά και ένα υγιές "επιχειρηματικό περιβάλλον", προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις ή επεισόδια. Ταυτόχρονα πρέπει να διατηρήσετε τις θέσεις εργασίας στις μικρές επιχειρήσεις οικογενειακού χαρακτήρα, που είναι η "ραχοκοκαλιά" της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα εκάστοτε κυβερνητικά χείλη».
Οι κρεοπώλες θεωρούν ότι το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων λιανικής στον χώρο τη κεντρικής αγοράς, θα είναι η «Λυδία λίθος», ώστε και τα υπόλοιπα καταστήματα χονδρικής, να διευρυνθούν και σε καταστήματα λιανικής.
Με το ίδιο ψήφισμα ζητούν και από την Ένωση Εμπόρων Κρέατος Αθηνών – Πειραιά και τις επιχειρήσεις εμπορίας κρεάτων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ρέντη, «να σταματήσει κάθε κίνηση, αλλά και σκέψη για επέκταση των χονδρεμπορικών επιχειρήσεων στον τομέα της λιανικής πώλησης, στον χώρο του Ο.Κ.Α.Α. και στην ευρύτερη περιοχή του Ρέντη» και τους καλούν να μείνουν ενωμένοι με σωστή συνεργασία για να ξεπεράσουν την κρίση και να αποφύγουν... εντάσεις, χαρακώματα, πόλεμο.

13 February 2013
Banner
Banner