Οι Ισπανοί αγρότες ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, διαδηλώνοντας σε ολόκληρη τη χώρα

25 January 2024

Οι Ισπανοί αγρότες ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, διαδηλώνοντας σε ολόκληρη τη χώρα

Τη φωνή τους με όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αγρότες ενώνουν και οι Ισπανοί, μια που οι εκμεταλλεύσεις τους αγγίζουν τα όρια του αφανισμού τους, όπως οι ίδιοι δηλώνουν.

Σήμερα ανακοινώνονται διαδηλώσεις στην περιοχή της Σεβίλλης και στην επαρχία του Αλικάντε. Οι οδηγοί οδηγούν τα τρακτέρ σε κεντρικούς δρόμους προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος. Αρκεί να αναφέρουμε ότι 700 τρακτέρ βγήκαν σε δρόμους την περασμένη εβδομάδα στη Μούρθια, τη Γκουανταλαχάρα και την Ταραγόνα.

Σήμερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την επαρχία του Αλικάντε θα συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διαμαρτυρία. Οι αγρότες ξεκινούν με τα τρακτέρ τους από τις θέσεις τους και ο στόχος τους είναι να φτάσουν στη βιομηχανική περιοχή El Fondonet στη Novelda, βορειοδυτικά του Αλικάντε. Στη συνέχεια θα πάνε στο Monforte del Cid, όπου σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν και με άλλες ομάδες διαδηλωτών αγροτών.

Τα συνδικάτα θεωρούν ότι πρέπει να συμμετάσχουν και οι Ισπανοί αγρότες στον ξεσηκωμό των υπολοίπων Ευρωπαίων, μια που υπάρχουν κοινές διεκδικήσεις. Τα τρακτέρ βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Όλες οι γεωργικές οργανώσεις συμφωνούν ότι η στιγμή είναι ιδιαίτερα δύσκολη και ότι οι πολιτικές της Ε.Ε. είναι καταστροφικές για τους παραγωγούς.

Πηγή: infobae.com

25 January 2024
Banner
Banner