Οι Γάλλοι αγρότες σε κινητοποιήσεις για ΚΑΠ, φοροελαφρύνσεις, στήριξη παραγωγής

11 January 2024

Οι Γάλλοι αγρότες σε κινητοποιήσεις για ΚΑΠ, φοροελαφρύνσεις, στήριξη παραγωγής

Related Articles

Δυσαρεστημένοι με τις αποφάσεις της κυβέρνησης οι αγρότες στην Occitanie, περιοχή στη Ν. Γαλλία, ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν στην Τουλούζη στις 16 Ιανουαρίου, ενώ εν τω μεταξύ έχουν ήδη αποκλείσει τον περιφερειακό δρόμο από τις τις 22 Νοεμβρίου 2023.

«Αν υπάρχει κάτι που έχει κάνει η γαλλική γεωργία τις τελευταίες επτά δεκαετίες, είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Αντιμέτωποι με όλους τους περιορισμούς που συσσωρεύονται στις φάρμες μας, τις αντιφατικές εντολές, τις βραχυπρόθεσμες αποφάσεις σε αντίθεση με την πραγματικότητα του αγροτικού μας μοντέλου... οι αγρότες της Occitanie δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να εκτελούν τις λανθασμένες αποφάσεις τους», δηλώνουν οι αγρότες.

Οι λεπτομέρειες αυτής της νέας δράσης δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί. Αναχωρήσεις κομβόι τρακτέρ, φορτηγών και αυτοκινήτων προγραμματίζονται για το πρωί της 16ης Ιανουαρίου, από την Aussonne, το Pins Justaret ή το Villefranche-de-Lauragais προς την πρωτεύουσα της περιοχής, την Τουλούζη.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας διαμαρτυρίας τους, τον Νοέμβριο του 2023, δεν είχαν μείνει ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Τροφίμων, Γεωργίας και Δασών (DRAAF). Έτσι, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προκαλώντας έντονα επεισόδια στην περιφερειακή οδό που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι με τα τρακτέρ τους.

Οι νέοι αγρότες και η FRSEA (Oμοσπονδία Αγροτών) καταγγέλλουν ειδικότερα τη λήξη της φορολογικής απαλλαγής για το γεωργικό πετρέλαιο, την έλλειψη στήριξης για τη βιολογική γεωργία ή τις κατευθυντήριες γραμμές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Ζητούν μείωση των επιβαρύνσεων και παύση των περιβαλλοντικών και υγειονομικών προτύπων, τα οποία θεωρούν υπερβολικά περιοριστικά και ασυνεπή.

Οι αγρότες της Γαλλίας είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει πριν από τρεις μήνες και να επεκταθούν και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Πηγή: lejournaltoulousain.fr

11 January 2024
Banner
Banner