Οι Γάλλοι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με περισσότερες διαδηλώσεις και αποκλεισμούς

05 March 2024

Οι Γάλλοι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με περισσότερες διαδηλώσεις και αποκλεισμούς

Οι Γάλλοι αγρότες δεν φαίνεται να έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, μετά την πρόσφατη σύσκεψη και όπως δήλωσε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της Γαλλίας, FNSEA, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μεπερισσότερες διαδηλώσεις και αποκλεισμούς τις επόμενες εβδομάδες για να πιέσουν την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της.

Οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες για τους υπερβολικά περιοριστικούς περιβαλλοντικούς κανόνες, τον ανταγωνισμό από φθηνές εισαγωγές από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το αυξανόμενο κόστος και τα χαμηλά εισοδήματα.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου, Αρνόντ Ρουσό, μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι την τελευταία ημέρα της γεωργικής έκθεσης του Παρισιού και ενόψει μιας συνάντησης μεταξύ του προέδρου Ε. Μακρόν, εκπροσώπων των συνδικάτων των αγροτών και άλλων ενδιαφερόμενων μερών στο παλάτι του Elysee στα μέσα Μαρτίου, δήλωσε: «Το να περιμένουμε ότι σε 15 ημέρες θα τελειώσουν όλα είναι λάθος. Οι αγρότες χρειάζονται κάτι συγκεκριμένο...», είπε ο Ρουσό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Στις 24 Φεβρουαρίου, μια ομάδα Γάλλων αγροτών εισέβαλε στην αγροτική έκθεση του Παρισιού πριν από την επίσκεψη του Μακρόν, διακόπτοντας την έναρξη της έκθεσης.

Ο υπουργός Γεωργίας Μ. Φεσνό, απαντώντας στον πρόεδρο του συνδικάτου Α. Ρουσό, είπε: «Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά… είναι στο χέρι μας να άρουμε τις αμφιβολίες από την πλευρά των αγροτών».

Πηγή: france24.com

05 March 2024
Banner
Banner