Οι αγροκτηνοτροφικοί σύλλογοι της χώρας, στηρίζουν τους παραγωγούς του θεσσαλικού κάμπου – ανοίχτηκε τραπεζικός λογαριασμός

19 September 2023

Οι αγροκτηνοτροφικοί σύλλογοι της χώρας, στηρίζουν τους παραγωγούς του θεσσαλικού κάμπου – ανοίχτηκε τραπεζικός λογαριασμός

Related Articles

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου συμπαραστεκόμενος στους κατοίκους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις καταστροφές άνοιξαν τραπεζικό λογαριασμό, στηριζόμενους και από άλλους αγροτικοκτηνοτροφικούς συλλόγους της χώρας.

Σύμφωνα με τον Αγρότυπο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τυρνάβου, Α. Μπαϊρακτάρης δήλωσε πως: «…Είναι συγκινητική η προσπάθεια πολλών πολιτών αλλά και αγροτών και κτηνοτρόφων που δίνουν από το υστέρημά τους μια οικονομική βοήθεια για τους πληγέντες από την θεομηνία. Ακόμη και μικρά παιδιά θέλουν να βοηθήσουν. Πάντως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Καταφέραμε ένα άθλο και μέσα σε μια νύκτα μεταφέραμε 35.000 αιγοπρόβατα από τον Αμπελώνα σε άλλες περιοχές και γλύτωσαν. Επίσης μέσα σε 48 ώρες έγινε εφικτό να ξεκινήσουμε την σίτηση όλων αυτών των ζώων. Οι απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο είναι μεγάλες και ακόμη συνεχίζεται η καταγραφή τους. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εκτιμώ ότι χάθηκαν στην Θεσσαλία περίπου 200.000 αιγοπρόβατα από τις πλημμύρες». 

Για την ίδια κίνηση μίλησε και ο κ. Θωμάς Μόσχος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς Μακεδνός λέγοντας τα εξής: «Καλούμε όλους  τους φίλους και τα μέλη του να στηρίξουν την προσπάθεια του συνεταιρισμού Τυρνάβου για την ανασυγκρότηση και την αντιμετώπιση των οικονομικών αναγκών των αγροτών. Οι πλημμύρες κατέστρεψαν τους κόπους μιας ζωής και την παραγωγικότητά μας, αφήνοντάς μας αντιμέτωπους με μεγάλες απώλειες. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε τη στήριξή σας. Δεν εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς για να μοιράσουν την βοήθεια στους παραγωγούς. Καλούμε όποιον ενδιαφέρεται να συνδράμει οικονομικά, ώστε να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τις εκμεταλλεύσεις μας και να συνεχίσουμε τη γεωργική δραστηριότητα που αποτελεί τον πυρήνα της κοινωνίας μας. Κάθε δωρεά είναι πολύτιμη και θα βοηθήσει. Μαζί, μπορούμε να ξαναφέρουμε τη ζωή στα αγροκτήματά μας και να στηρίξουμε τους αγρότες που έχουν πληγεί από αυτήν την καταστροφή».

Να σημειώσουμε πως σ’ αυτήν την πρωτοβουλία συμμετέχουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, προτρέποντας τα μέλη τους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια βοήθειας των κατεστραμμένων παραγωγών του θεσσαλικού κάμπου.

Πηγή: agrotypos.gr

19 September 2023
Banner