«Να μην ξεχαστούμε» ζητούν με απόγνωση οι πληγέντες κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας
Related Articles
Η ειδησεογραφία αλλάζει κάθε μέρα και σοβαρά θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας εξαιτίας της αμέριστης σοβαρότητάς τους, βλέπουμε σιγά-σιγά να παρέρχονται και να αποτελούν, αν όχι παρελθόν, οπωσδήποτε παύουν να είναι στην επικαιρότητα. Ο λόγος για την ολική καταστροφή του Θεσσαλικού Κάμπου και τη δύσκολη κατάσταση στην οποία συνεχίζουν να βρίσκονται οι κάτοικοί της, γεωργοί και κτηνοτρόφοι.
Με τις περιουσίες τους να έχουν εξαφανιστεί, περιμένουν την οικονομική ενίσχυση του κράτους αγωνιώντας ακόμα και για τα αυτονόητα. Το meatnews.gr επικοινώνησε με τον Γ. Διδάγγελο, έναν από τους μεγαλύτερους χοιροτρόφους του κάμπου ο οποίος, εκτός από τις υποδομές του, έχασε ολοσχερώς το ζωικό του κεφάλαιο που αριθμούσε σε 6.500 γουρούνια, κάθε ηλικίας∙ από χοιρομητέρες έως νεογέννητα. «Όλα πνιγμένα σε τουλάχιστον 3 μέτρα νερό. Οι απαιτούμενες διαδικασίες ακολουθηθήκαν με τη δέουσα υπευθυνότητα - η μεταφορά, η καύση και η ταφή τους για να αποφευχθεί η εξάπλωση μολύνσεων», μας είπε με φανερή λύπη αλλά και απογοήτευση όμως «οι λογαριασμοί της ΔΕΗ συνεχίζουν να έρχονται και σε επικοινωνία με την υπηρεσία ηλεκτρισμού μου απάντησαν πως ανεξάρτητα από τι έχει συντελεστεί στις επιχειρήσεις μας, εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν ειδοποιήσεις πληρωμής».
Ο κ. Διδάγγελος, παρ’ ότι οι πλημμύρες αφάνισαν ολόκληρο το βιος του, εκείνο που ζητάει είναι «να μην ξεχάσουμε τι συνέβη στην περιοχή. Να μην προσπεράσουμε την καταστροφή, βάζοντας μπροστά νέες ειδήσεις, καινούργια προβλήματα. Ήδη, ενώ ήμασταν πρώτη είδηση για αρκετό καιρό, τώρα πια ούτε καν μας αναφέρουν στα ΜΜΕ. Κανείς μας δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον μας, πότε θα πάρουμε τις επιδοτήσεις και πόσα χρήματα θα είναι αυτά. Δεν πρέπει να μας ξεχάσουν».
Κραυγή απόγνωσης από εκπροσώπους του πιο ζωτικού κλάδου της χώρας που τείνει να εκλείψει, εάν η πολιτεία δεν ασχοληθεί σοβαρά, λελογισμένα και άμεσα. Κι όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, αλλά δίνοντας λύση και στο κομμάτι των δανείων και των οικονομικών υποχρεώσεων που αυτή τη στιγμή αδυνατούν να αποπληρώσουν οι πληγέντες με συνέπεια.